Άρνηση της ΕΠΟ στον Ολυμπιακό να του δοθούν ενόψει CAS τα υπομνήματα Ξάνθης και ΠΑΟΚ καταγγέλλουν ερυθρόλευκα ΜΜΕ

Με την απόφαση που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δίνεται το δικαίωμα στις ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ αλλά και στον Ολυμπιακό να προσφύγουν στο διεθνές δικαστήριο του CAS.

Η προσφυγή στο CAS γίνεται από το ενδιαφερόμενο σωματείο απευθείας στο CAS αλλά είναι προφανές ότι για να υπάρξει, οφείλει πρώτα να η κάθε ομάδα να έχει λάβει το αναλυτικό σκεπτικό της απόφασης αλλά και τα αποδεικτικά μέσα στα οποία αυτή βασίστηκε, τα λεγόμενα «σχετικά». Ανάμεσά τους και τα έγγραφα υπομνήματα που κατατέθηκαν.

Ενόψει λοιπόν αυτής της διαδικασίας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει να της δοθούν τα υπομνήματα της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο να τα έχει λάβει, όπως «καταγγέλλουν» ερυθρόλευκα ΜΜΕ. Τα ίδια επισημαίνουν ότι το θέμα αποκτά χωριστή αξία, με δεδομένο ότι με φόντο το CAS ο ρόλος της ΕΠΟ είναι ακόμα πιο σημαντικός, αφού εφόσον πάμε εκεί οι ομάδες, θα πρέπει να συμμετέχει και η ΕΠΟ στη διαδικασία για να υπερασπιστεί την απόφαση της δικής της Επιτροπής Εφέσεων.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα του Ολυμπιακού η Γραμματέας της Επιτροπής Εφέσεων, Σοφία Πρίφτη (εκ των απορρήτων του δικου τους Γραμμένου) δεν χορηγεί στον Ολυμπιακό τα αντίγραφα των υπομνημάτων που υπέβαλαν όλες οι ομάδες στη διαδικασία στην Εφέσεων. Παρότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο συμμετείχε αλλά του αναγνωρίστηκε και ότι είναι διάδικος, αφού δέχθηκαν την παρέμβαση του», αναφέρει σε άρθρο της η ερυθρόλευκων αποχρώσεων ιστοσελίδα to10.gr.

«Η κα Πρίφτη δεν χορηγεί τα έγγραφα για να μην μπορεί να κινηθεί ο Ολυμπιακός έγκαιρα και να προσφύγει στο CAS οπού μπορεί να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξανθη. Μάλλον δεν θα έχει ακούσει για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος… ούτε για τις μηνύσεις του Ολυμπιακού στον «δικό τους» Γραμμένο για απιστία», προσθέτει το δημοσίευμα, που είναι προφανές ότι εντάσσεται και αυτό στον εν εξελίξει επικοινωνιακό πόλεμο που υπάρχει αλλά και έχει σκοπό την άσκηση ακόμα περισσότερης πίεσης από διαύλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά όχι επισήμως από την ίδια την πειραϊκή ΠΑΕ.

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Όλο και κάποιο έγγραφο του CAS θα ξεχάσει ο Γραμμένος και οι δικοί του, να κοινοποιήσουν στον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ που είναι διάδικοι στην υπόθεση προκειμένου να την γλιτώσει ο Ιβάν. Ή ίσως οι 7 δικηγόροι της ΕΠΟ (Μπαρτζης, Δαβακης, Κουβαράς κλπ) να ορίσουν μόνοι τους δικαστές στο CAS, χωρίς να ρωτήσουν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΛ που έχουν όχι μόνο τεράστιο ηθικό αλλά και οικονομικό συμφέρον. Εδώ πήγε να νομιμοποιήσει την πολυιδιοκτησία, σε ένα έγγραφο που θα αναφέρεται σε ορισμό δικαστών στο CAS που θα παραπέσει, θα κωλώσει ο Βαγγέλης;».

Είνα προφανές ότι από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήδη το ζήτημα δεν έχει σταματήσει στην απόφαση της Εφέσεων και τόσο το νομικό όσο και το επικοινωνιακό επιτελείο του συλλόγου δουλεύουν ακατάπαυστα, εν μέσω πανδημίας αλλά και Μεγάλης Εβδομάδας, για να διαμορφώσουν το κλίμα αλλά και τις συνθήκες της επόμενης μέρας. Καλό να το γνωρίζουν αυτό οι φίλαθλοι στην Θράκη, κυρίως όμως οι ιθύνοντες στην ΠΑΕ Ξάνθη, για να φροντίσουν έγκαιρα να διαμορφώσουν την στρατηγική τους ώστε να μην υπάρξουν και νέες εκπλήξεις…