«Αν κριθεί στο CAS ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθη, η απόφαση θα είναι υποβιβασμός της Ξάνθης και τίποτα άλλο»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο νομικός, Γιώργος Παναγόπουλος και μίλησε για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση αφαίρεσης επτά βαθμών στον ΠΑΟΚ με ψήφους με 2-1.

«Από την αρχή δεν περίμενα ότι θα κερδίσει την υπόθεση ο ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως αν η Επιτροπή έμπαινε στην ουσία ή όχι. Ο Ολυμπιακός το είχε οργανώσει πολύ καλά και ήταν δύσκολο να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση. Από την εποχή του Δώνη στον ΠΑΟΚ το 2012 τρέχουν και δεν φτάνουν στον Δικέφαλο. Έχουν εσφαλμένη γραμμή και έρχεται ο Σαββίδης και μιλάει για την Επιτροπή, χωρίς να έχει ενημέρωση για αυτήν και χωρίς να γνωρίζει τους θεσμούς στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιδράσει όταν στηνόταν η Επιτροπή και να κοιτούσε και άλλες υποθέσεις όπως του Άρη, όμως άφησε το πουλάκι να πετάξει», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εγώ τον κ. Αυγενάκη για τη στάση του τον είχα καταγγείλει, όπως και την Επιτροπή. Τότε ο ΠΑΟΚ που ήταν. Έχω στείλει τόσες επιστολές και ποτέ δεν πήρα απάντηση. Με λάθος πολιτική πήγε ο ΠΑΟΚ και το πλήρωσε. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τα κενά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και πέτυχε αυτό που οργάνωσε από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίστηκε ως Αήττητος Σπάτων στην υπόθεση αυτή. Που ήταν ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση με τον Ντουρμισάι.

Η Επιτροπή δεν είναι δικαστήρια, είναι διαιτητικά όργανα και ανήκουν σε ομοσπονδίες. Ο ΠΑΟΚ έχει μπερδέψει τα πράγματα. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε για τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας; Το παιχνίδι χάθηκε με τα μέλη της Επιτροπής, Ο Ολυμπιακός κατάφερε να τρομοκρατήσει τα πράγματα για να ξεχαστεί το θέμα των στημένων αγώνων. Όταν κατηγορούνταν Λεβαδειακός και Τρίπολη και στημένα που ήταν ο ΠΑΟΚ; 

Ο ΠΑΟΚ γιατί δεν ψάχνει να δει τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό, τον Άρη, τον Πανιώνιο και τη Λάρισα, που και οι τέσσερις έχουν στήσει το δικό τους μπλοκ; Ας ψάξουν στον ΠΑΟΚ να δουν τι γίνεται με τις μεταγραφές και τις μετακινήσεις που γίνονται σε αυτές τις ομάδες».

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η νομική άποψή του για το τι θα γίνει στο CAS, όπου θα προσφύγει ο δικέφαλος:

«Δεν μπορώ να κρίνω από πριν τι θα γίνει εκεί γιατί η φωτιά απλώθηκε για τον ΠΑΟΚ και έγιναν πολλά λάθη από πλευράς του. Σε περίπτωση που κριθεί ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, η απόφαση θα είναι υποβιβασμός της Ξάνθης και τίποτα άλλο»