Video: Η χαμένη ευκαιρία της Ξάνθης στον ημιτελικό με τον υποβιβασμένο Αρη μια Μεγάλη Τετάρτη 15 χρόνια πριν

Ηταν μια Μεγάλη Τετάρτη 15 χρόνια πριν, όταν η Ξάνθη ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του 2005, τον μεγάλο καημό του Πανόπουλου. Εχοντας κερδίσει στο Χαριλάου, φιλοξενούσε τον Άρη στα Πηγάδια.

Ολοι θεωρούσαν την πρόκριση της Ξάνθης δεδομένη, όχι μόνο λόγω της νίκης της στο πρώτο παιχνίδι. Ο Άρης εκείνη τη σεζόν ηταν τραγικός και δεν είναι τυχαίο ότι στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην ουρά και υποβιβάστηκε για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία του. Όλα έδειχναν ιδανικά για τους Θρακιώτες.

Η φιέστα ωστόσο έμεινε στα χαρτιά εξαιτίας του Μίμη Μπενίκου, κυρίως όμως της κακής εμφάνισης των γηπεδούχων. Ο Άρης προκρίθηκε στον τελικό της Πάτρας, όπου βρήκε απέναντί του τον Ολυμπιακό που λίγο μετά απέκλεισε την ΑΕΚ. Την επόμενη σεζόν οι δυο ομάδες της Ξάνθης και του Αρη δεν θα ετίθεντο αντιμέτωπες, αφού θα τις χώριζε μια κατηγορία.

Η πρόκριση στον τελικό για την Ξάνθη άργησε 10 χρόνια και ήρθε το 2015, απέναντι σε μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή. Θυμηθείτε τις στιγμές από τη μεγαλύτερη ίσως χαμένη ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία της Ξάνθης. Το πρώτο βίντεο έχει τα καλύτερα στιγμιότυπα, το δεύτερο ολόκληρο τον αγώνα…