Το σχόλιο του Ηλία Κρεούζη για την φετινή Volley League αλλά και αν θα άλλαζε κάτι στην περσινή χρονιά

Αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα ανέφερε ο Ηλίας Κρεούζης στην πρόσφατη συνέντευξη του στον Παρατηρητή της Θράκης για την φετινή Volley League, τι θα άλλαζε ο ίδιος από την περσινή χρονιά και την συμμετοχή της ΑΕ Κομοτηνής στην πρώτη κατηγορία αλλά και κατα πόσο θα μπορέσει το ελληνικό βόλεϊ να βγει από το τέλμα που έχει πέσει.

Αρχικά ανέφερε την άποψη του για την φετινή Volley League ανέφερε, “το επίπεδο της Volley league δεν θα έλεγα πως είναι υποδεέστερο αλλά δύο ταχυτήτων. Είναι χειρότερο προς τα κάτω αλλά καλύτερο προς τα πάνω. Φέτος είχαν ξεχωρίσει ποιες ομάδες είναι οι αδύναμες ενώ από την μέση και πάνω βλέπουμε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό, έναν βελτιωμένο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η Κηφισιά έχει κάνει καλή ομάδα όπως και η Σύρος οπότε το πρωτάθλημα είναι καλύτερο από τη μέση και πάνω. Το παρελθόν το κοιτάμε για να διορθώσουμε λάθη και όχι να νοσταλγούμε.

Ερωτώμενος στην συνέχεια για το τι θα άλλαζε την περσινή χρονιά και την παρουσία του ίδιου και της ΑΕ Κομοτηνής στην Volley League απάντησε, “αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα άλλαζα μόνο χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου από αυτήν την χρονιά, να άλλαζα ότι μου αναλογούσε προπονητικά. Να διόρθωνα τα δικά μου λάθη, έχοντας την εμπειρία που ήδη πέρασα. Είναι υποθετική η ερώτηση. Εγώ στο τέλος της σεζόν κάνοντας την αυτοκριτική μου επισήμανα τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσω, και τα λάθη μου.”

Τέλος σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει το ελληνικό βόλεϊ για να ανθίσει και να γνωρίσει ανάπτυξη ο ίδιος απαντάει, “αν και δεν είμαι αρμόδιος, θεωρώ πως τα πάντα στην κοινωνία είναι το οικονομικό. Πρέπει να βρεθούν πόροι και σπόνσορες για να στηριχθεί το άθλημα και αυτό είναι θέμα της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας. Όταν λυθεί αυτό μετά από εκεί είναι η κατάρτιση του προσωπικού, δηλαδή των προπονητών, των διοικούντων και των αθλητών. Οπότε πρέπει να βρούμε τα λεφτά για να αγοράσουμε το προπονητικό μοντέλο που θα φέρει αποτελέσματα στην χώρα. Πρέπει να βρούμε δηλαδή τους οικονομικούς πόρους για να απευθυνθούμε σε μία παγκόσμια ομοσπονδία, να «αγοράσουμε» το μοντέλο λειτουργίας τους από τις ακαδημίες μέχρι το ανδρικό και να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ένα βάθος χρόνου. Είναι σίγουρα εύκολο να το λέμε αλλά δύσκολο να γίνει.”