Παραίτηση Φανουράκη ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης μετά τη συμμετοχή στο «γλέντι» του Δροσερού

Την παραίτηση του παλαίμαχου παίκτη του ΑΟΞ και νυν αντιδήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη ζητάει σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης, με επιστολή που συνυπογράφουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο ίδιος φέρεται να βρέθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο Δροσερό και να πανηγύρισε μαζί με τους κατοίκους τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, με τις οποίες έγινε γνωστό ότι στο Δροσερό βρέθηκαν αρνητικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν για κορονοϊό.

Ο Φανουράκης εμφανίζεται σε βίντεο να πετάει επιδεικτικά την προστατευτική μάσκα και να πανηγυρίζει με τον υπόλοιπο κόσμο σε συνάθροιση που προφανώς απαγορεύεται, με δεδομένα τα ευρισκόμενα σε ισχύ περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και είναι ακόμα πιο αυστηρά στον Δήμο Ξάνθης.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Μανώλης Φανουράκης ήταν εκείνος που πριν τρεις εβδομάδες είχε καταγγείλει ότι 300 άτομα αθλούνταν ταυτόχρονα στην περιοχή της Εκτενεπόλη Ξάνθης ανεβάζοντας και σχετική φωτογραφία, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Τώρα όμως εμφανίστηκε ο ίδιος από καταγγέλων εκείνων που δεν τηρούν τα μέτρα να καταγγέλλεται ότι δεν τα τηρεί ο ίδιος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν τέσσερις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξανθης ζητώντας την παραίτηση του αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη και την οποία υπογράφουν οι επικεφαλής τους και υποψήφοι δήμαρχοι, έχει ως εξής:

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Φανουράκης Μανώλης με την ανεύθυνη και προκλητική συμπεριφορά  του  να συμμετέχει ένθερμα σε τεράστιο πανηγύρι εκατοντάδων συμπολιτών μας και να πετά μπροστά τους την προστατευτική του μάσκα εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, τη στιγμή που απαγορεύονται οι μαζικές συναθροίσεις, πυροδότησε το λαϊκό αίσθημα ευτελίζοντας το μεγάλο αγώνα που δίνει με υπομονή και συνέπεια όλος ο λαός της Ξάνθης. 

Επιπλέον, η πράξη του αυτή επέφερε τριγμούς στην τοπική μας κοινωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά και την αρμονική σχέση των αρμόδιων θεσμικών οργάνων με τους πολίτες, προκαλώντας τους ακόμα και σκέψεις ανυπακοής προς τους νόμους της πολιτείας. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε επίσημα την παραίτηση του κ. Φανουράκη Μανώλη από τη θέση  του Αντιδημάρχου Ξάνθης, διαφορετικά την πλήρη ευθύνη για τη αποκατάσταση του κύρους του Δήμου Ξάνθης θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου ο κ. Δήμαρχος ο οποίος και επιλέγει τους Αντιδημάρχους του.  

Για τη Δημοτική Παράταξη Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ
Σάββας Μελισσόπουλος

Για τη Δημοτική Παράταξη Αγάπη για την Ξάνθη μας
Γιάννης Παπαχρόνης

Για τη Δημοτική Παράταξη Πολίτες για την Ξάνθη
Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Για τη Δημοτική Παράταξη Νέα Ξάνθη
Πασχάλης Λύρατζης