Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για τη συνέχιση και οι προοπτικές για τους οκτώ πρωταθλητές

Σε τηλεδιάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, θα θέσει η ΕΠΟ επί τάπητος τα δεδομένα σε αγωνιστικό επίπεδο αναφορικά με τον κορονοϊό και ανάλογα με τις οδηγίες των ειδικών, θα κληθεί να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Γ’ Εθνική.

Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι να εξαντληθούν οι πιθανότητες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και αυτό εκφράστηκε και στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες. Συνεπώς, Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ενωση Αλεξανδρούπολης και Ηρακλής Ζυγού δεν μπορούν από τώρα να σφυρίξουν λήξη.

Με δεδομένο πως απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου, στην ΕΠΟ εκτιμούν πως το Πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, με τη διεξαγωγή των εναπομεινάντων αγώνων Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Πάντως αυτή δεν είναι η προτιμώμενη λύση.

Σε περίπτωση, που οι επίσημες αρχές δώσουν την άδεια για έναρξη προπονήσεων στις αρχές Μαΐου, άνθρωποι της ΕΠΟ εκτιμούν πως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις αρχές Ιουνίου, αφού προηγηθεί ένα μικρό διάστημα προετοιμασίας σε όλες τις ομάδες.

Όσο για τα μπαράζ ανόδου; Είναι μια άλλη ιστορία και σαφέστατα η διεξαγωγή τους αποτελεί συνάρτηση των αποφάσεων που θα ληφθούν για την πιθανή συγχώνευση της Super League 2 με την Football League.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η λύση της αναδιάρθρωσης για τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες, το πιθανότερο σενάριο θέλει να ανεβαίνουν απευθείας και χωρίς μπαράζ οι πρωταθλητές και των οκτώ ομίλων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω αποτελούν σκέψεις που εξετάζονται και όλες οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν προσεχώς και με βάση τα δεδομένα που θα επικρατούν στην Ελλάδα σε σχέση με τον κορονοϊό.

Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο της άμεσης διακοπής. Εκεί θα υπάρξουν ζητήματα τόσο με την ανάδειξη των πρωταθλητών, όπου δεν έχουν κριθεί, όσο και με αυτούς που θα υποβιβαστούν – με μια σκέψη να θέλει την παραμονή στην κατηγορία όσων δεν έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά. Ωστόσο το σενάριο αυτό δείχνει να υποχωρεί όσο τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν καλύτερα σε σχέση με τον κορονοϊό και η κατάσταση δείχνει να βρίσκεται υπό έλεγχο…