Volley League: Το πλάνο της ΕΣΑΠ για την αδειοδότηση Εθνικού και άλλων ομάδων την επόμενη σεζόν

Ένα φλέγον ζήτημα είναι αυτό των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Volley League για την επόμενη χρονιά και είναι σίγουρα η επόμενη συζήτηση που θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί και επίσημα το πρωτάθλημα. Βεβαίως, ο Παντελής Ταρναντόρος, Προέδρος της Λίγκα, έδωσε κάποια στοιχεία και σκέψεις όσον αφορά το μέλλον, κάτι που αφορά άμεσα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ύστερα από ότι συνέβη το φετινό καλοκαίρι.

Μιλώντας αρχικά για την φετινή σαιζόν ανέφερε, “από φέτος είχαμε δύσκολο καλοκαίρι και πράγματι υπήρχαν ομάδες που οργανώθηκαν τελευταία στιγμή. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα το διοργανώσει το πρωτάθλημα, η Ε.Σ.Α.Π. ή η Ε.Ο.ΠΕ.. Το ζητούμενο είναι να χαιρόμαστε το πρωτάθλημα με τις συνθήκες που μπορούμε να έχουμε. Υπήρχαν φέτος 4-5 ομάδες που εάν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα θα το χαιρόμασταν με σπουδαίους αγώνες. Να βρούμε ασφαλιστικές δικλείδες για να έχουμε πληθώρα ομάδων που υπό προϋποθέσεις θα συγκροτήσουν το πρωτάθλημα”, συνεχίζοντας, “κάναμε νομικές επιτροπές στο νομικό, στο αγωνιστικό και στο κομμάτι του μάρκετινγκ με σκοπό το επόμενο πρωτάθλημα για να βρούμε τις προϋποθέσεις που θα δημιουργήσουν ένα σωστό επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ανακαλύψαμε όμως ότι υπάρχουν κάποια νομοθετικά και νομικά συμπλέγματα που δημιουργούν προβλήματα, όπως η Ε.Ε.Α.. Όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφασίζει 24 ώρς πριν την πρεμιέρα ποια ομάδα έχει δικαίωμα να παίξει και ποια όχι, τότε τι δυνατότητα έχει η λίγκα; Είπαμε στον Υφυπουργό ότι οι αδειοδοτήσεις πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι τέλος Ιουλίου, έτσι αν δεν μπορεί η Χ ομάδα να βγούμε στην αγορά και να βρούμε ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Η Α.Ε.Κ. πέρυσι είπε ότι φεύγει αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχε στείλει έγγραφο ότι αποχωρεί. Αν την διώχναμε μόνοι μας θα μας ερχόταν αγωγή για διαφυγόντα κέρδη“, συμπληρώνοντας στο τέλος ένα κρίσιμο σημείο, “έχουμε ετοιμάσει τις προτάσεις μας και ήταν να κάνουμε αρχές Μαΐου Δ.Σ. για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και αντί η Ε.Ε.Α. να ξεκινάει από το ποδόσφαιρο, να ξεκινούσε από το βόλεϊ”.

Σαφώς και οι παραπάνω εξαγγελίες έρχονται να δώσουν λύσεις σε πολλά ζητήματα για το επόμενο πρωτάθλημα, που στόχος είναι να παρουσιάσει ένα καλύτερο και πιο αναβαθμισμένο προϊόν με υγιείς ομάδες και ανταγωνισμό. Το ερώτημα είναι αν τελικά ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παραμείνει στην κατηγορία θα μπορέσει να είναι συνεπής στις ασφαλιστικές δικλείδες που θα θέσει η Λίγκα έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει ψηλά το βόλεϊ στην Θράκη;