Ικανοποίηση Κούγια: «Είναι η τρίτη ίδια απόφαση ότι η Ξάνθη της “Σουζάνας” ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη»

Ως απόφαση που σώζει το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας αυτή που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ συνεχάρη αυτούς που “ανέδειξαν το πρόβλημα”, αναφερόμενος στην “παράβαση του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας και εικονικού μετοχολογίου των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης“.

Παράλληλαμ επιτίθεται στον Τάκη Μπαλτάκο ενώ ειρωνικά αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι «η Ξάνθη της “Σουζάνας”, του Πανόπουλου και του Συγγελίδη ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη» και τώρα δικαιώνεται για τρίτη φορά.

“ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

“Η δήλωση μου αυτή θέλω να μην παρεξηγηθεί, γιατί η απόφαση που εξεδόθη σήμερα ουσιαστικά είναι η τρίτη ίδια απόφαση, είναι η απόφαση, η οποία σώζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και πρέπει όλοι όσοι το αγαπούμε και το υπηρετούμε και το χρηματοδοτούμε, να συγχαρούμε όλους όσους με τις αποφάσεις τους ανέδειξαν το πρόβλημα.

Πρέπει να αντιληφτούν όλοι ότι, εάν δεν εξαφανιστεί από το ποδόσφαιρό μας η νοσηρή κατάσταση είτε της εμφανούς πολυϊδιοκτησίας, όπως αμετάκλητα απεδείχθη στην περίπτωση ΠΑΟΚ – ΞΑΝΘΗ, είτε της αφανούς ιδιοκτησίας του άμεσου και απώτερου παρελθόντος μεταξύ μεγάλων και μικρότερων ΠΑΕ, δεν υπάρχει περίπτωση το ποδόσφαιρό μας και ειδικά το πρωτάθλημα της SuperLeagueνα γίνει ένα κανονικό ποδόσφαιρο.

Μιλάω πρωτίστως μόνο με την ιδιότητα του μόνου ιδιοκτήτου ποδοσφαιρικών ομάδων επί 40 χρόνια που έχει πληρώσει όσο κανείς άλλος την έμμεση πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και δευτερευόντως ως ο Δικηγόρος που εξαρχής δήλωσε ευθαρσώς ότι η ΞΑΝΘΗ της «Σουζάνας», του Πανόπουλου και του Συγγελίδη ανήκει στην οικογένεια Σαββίδη.

ΥΓ. 1: Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον λαλίστατο πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κο. Μπαλτάκο:

Τάκη, δικηγόρος δεν γίνεσαι στα 65 σου χρόνια και πρέπει να καταλάβεις ότι η δικηγορία δεν είναι πολιτική, όπου το άσπρο γίνεται μαύρο σε λίγα λεπτά, γιατί μπορεί να ικανοποιούνται οι άσχετοι νομικά και κάποιοι πληρωμένοι κοντυλοφόροι, αλλά γελάνε οι Δικαστές, και καριέρα κάνεις μόνο, όταν περπατάς στους καθαρούς δρόμους των Δικαστηρίων και όχι στους υπόγειους δρόμους των παρασκηνίων της πολιτικής. Επίτρεψέ μου να σου κάνω αυτό το μάθημα με όλη την εκτίμηση που έχω σε προσωπικό επίπεδο σε εσένα και είμαι περίεργος να δω μετά τα όσα δημοσίως έλεγες τόσους μήνες, πώς θα δικαιολογηθείς στον κύριο Ιβάν Σαββίδη.

ΥΓ. 2: Ελπίζω ούτε εσύ ούτε οι υπόλοιποι να  τολμήσετε  να αφήσετε κανένα υπονοούμενο για την εντιμότητα και τη νομική επάρκεια των μελών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως κάνατε με τα μέλη της Επιτροπής  Επαγγελματικού Αθλητισμού και τους δύο ιδιαίτερα αξιόλογους Δικαστές του Μονομελούς  Δικαιοδοτικού Οργάνου της Super League.”

Αθήνα, 14/04/2020

Με εκτίμηση,

Αλέξιος Χ. Κούγιας”.