ΔΕΝ θα πάει CAS η Ξάνθη, προανήγγειλε προσφυγή ο ΠΑΟΚ! Η ακριβής δήλωση Πανόπουλου

Την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών, το CAS, προανήγγειλαν ο εκπρόσωπος Τυπου της ομάδας της Θεσσαλονίκης Λευτέρης Δούκας αλλά και ο δικηγόρος της ομάδας Τάκης Μπαλτάκος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Λευτέρης Δούκας, ανέφερε ότι κρίθηκε δεσμευτική μια γνωμοδότηση της επιτροπής των κουμπάρων που είναι ταυτισμένη με σκάνδαλα, αγνοώντας ακόμα και δήλωση του Πρωθυπουργού, ενώ ανέφερε ότι η προσφυγή στο CAS είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Λευτέρης Δούκας:

Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα.

Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση.

Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης…

Από την πλευρά του και ο Τάκης Μπαλτάκος στις πρώτες του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis τόνισε ότι είναι δεδομένη η προσφυγή του Δικεφάλου στο CAS.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος:

Τώρα διαβάζω την απόφαση γιατί είναι αρκετά μεγάλη, το δευτεροβάθμιο όργανο είπε ότι είναι δεσμευτική και φαίνεται ότι και πάλι δεν μπήκε στην ουσία. Δύο πράγματα είναι σίγουρα, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάει στο CAS και ότι η ποινή θα ισχύσει για φέτος. Εκριναν ότι είναι δεσμευτική η απόφαση και δεν άκουσαν την γνώμη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας ότι η απόφαση δεν θα μπορούσε να ήταν δεσμευτική.

Η βαθμολογία έχει ήδη επικυρωθεί όπως στην κανονική διάρκεια και έχει επιβληθεί η ποινή των 7 βαθμών. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δικάσει το CAS καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την προσφυγή στο CAS, καθώς θα πρέπει να κριθεί στην ουσία. Δεν γίνεται να μείνει ο ΠΑΟΚ με το στίγμα αυτό. Η απόφαση στο τέλος της αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο CAS. Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι μπορούσε στα εγχώρια δικαστήρια.

Από την πλευρά της ωστόσο, η ΠΑΕ Ξάνθη με επίσημη δήλωση του Χρήστου Πανόπουλου έχει κάνε γνωστό από την προ μηνός συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα προσφύγει στο CAS όποια και αν είναι η απόφαση και ενώ ακόμα εκκρεμούσε η δίκη ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ο Χρήστος Πανόπουλος:

«Εγώ είμαι Έλληνας, αγαπάω την πατρίδα μου, σέβομαι τους νόμους της πατρίδας μου, εγώ θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα με τους νόμους της πατρίδας μου και να δικαστώ στην Ελλάδα με τους νόμους της πατρίδας μου, έστω κι αν τη Ξάνθη τι ρίξουνε 200 κατηγορίες και πραγματικά το εννοώ αυτό, δεν πρόκειται να πάω σε κανένα CAS,  θα σεβαστώ την απόφαση των δικαστηρίων της πατρίδας μου.

Αυτό είναι δέσμευση δικιά μου τώρα for ever. Και ότι λέω δεν το παίρνω ποτέ μου στη ζωή πίσω μέχρι τώρα που ζω. Αλλά να δικαστώ στην πατρίδα μου από τα δικαστήρια της πατρίδας μου».