Δέκα μέρες φυλακή σε φαντάρο στον Έβρο για… λίγο τυρί στα μακαρόνια!

Με δέκα ημέρες φυλακή τιμωρήθηκε φαντάρος που υπηρετεί σε ακριτικό στρατόπεδο στην Πλάτη του Έβρου για μια κουταλιά τυρί σε ένα πιάτο μακαρόνια.

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, το περιστατικό έλαβε χώρα στο 618 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στρατόπεδο Λοχαγού Καρύδα στην Πλάτη, όταν φαντάρος το μεσημέρι, μετά από υπηρεσία, πήγε να φάει στα μαγειρεία μια μερίδα μακαρόνια που ήταν το μεσημεριανό γεύμα.

Οι φαντάροι στην καταγγελία που δημοσιεύει το δίκτυο Σπάρτακος αναφέρουν:

«Του έβαλε ο σεφ να φάει και επειδή του έβαλε μια κουταλιά παραπάνω τυρί – που ζήτησε, το είδε αυτό Υπαξιωματικός και τον έβγαλε αναφερόμενο γι’ αυτόν το λόγο, αφού πρώτα τον απείλησε ότι θα “με δεις αλλιώς από εδώ και πέρα θα δεις τι θα πάθεις”. Το απόγευμα τον φώναξε και του ανακοίνωσε 10 μέρες φυλάκιση γι’ αυτόν το λόγο που σας προαναφέραμε και πως είναι τυχερός που δεν ήταν και αυτός μπροστά.»

Οι στρατευμένοι περιγράφουν: «Ζούμε σε καταστάσεις τραγικές χωρίς εξόδους και άδειες. Ο συνάδελφος έχει να δει την μητέρα του και την αρραβωνιαστικιά του 3 μήνες. Και το ευχαριστώ από στέλεχος εδώ είναι να δώσει φυλάκιση σε στρατιώτη που βοηθάει στην συντήρηση και στην καθαριότητα του στρατοπέδου σαν να είναι σπίτι του. Απαγορεύεται τυρί στα μακαρόνια χωρίς άδεια, του έδωσαν τελικά φυλάκιση 10 ημερών και ότι από αύριο θα περάσει μια δύσκολη θητεία για να μάθει να ρωτάει… Έτσι του είπαν!!!»

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος απαιτεί να μην τιμωρηθεί ο φαντάρος. «Αυτά που συμβαίνουν στον Ελληνικό Στρατό προκαλούν απίστευτη οργή και αηδία σε στρατιώτες και γονιούς. Να δίνονται τόσα εκατομμύρια ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών αλλά να μην δίνουν ένα πιάτο Αξιοπρεπές Φαγητό στους φαντάρους», καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου.

Πηγή:http://prin.gr