Ξέσπασε «εμφύλιος» μεταξύ πρώην αντιδημάρχων της παράταξης Λαμπάκη με αφορμή το… ποδόσφαιρο

Το ζήτημα με τα λιπάσματα του TAP που μοιράστηκαν σε συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές ομάδες από τον πρώην αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Χρήστο Ζιώγα προκάλεσε αντίδραση από έτερο αντιδήμαρχο της πόλης, τον Γιώργο Παντελίδη.

Τόσο ο Ζιώγας όσο και ο Παντελίδης υπηρέτησαν ως αντιδήμαρχοι υπό τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τυγχάνουν δημοτικοί σύμβουλοι και στο νυν διοικητικό συμβούλιο. Ωστόσο τα όσα αποκαλύφθηκαν στον ραδιοφωνικό αέρα του Maximum FM προκάλεσαν την αντίδραση του δεύτερου.

Ο Παντελίδης ακούγοντας τις καταγγελίες του νυν αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη αλλά και τον πρώην Χρήστο Ζιώγα να λέει στον ραδιοφωνικό αέρα ότι αποφάσισε να δώσει τα λιπάσματα που περίσσευαν σε ομάδες αλλά δεν μπόρεσε να τις βρει, αποφάσισε να βγει στο ραδιόφωνο και να απαντήσει, ερχόμενος σε ευθεία ουσιαστικά αντιπαράθεση με τον συνάδελφό του.

«Εκπλήσσομαι όταν ακούω ότι υπήρχε μια αποστολή τόσων τόνων με επίσημο έγγραφο και δελτίο αποστολής στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και η αρμόδια αρχή, δηλαδή εγώ που προϊσταμαι αυτής της αρχής, δεν πήρα καν είδηση. Αν υπήρχε αυτή η δωρεά έπρεπε να έρθει σε εμένα. Άκουσα τον κύριο Δαστερίδη ότι υπήρχε δελτίο αποστολής προς τον Δήμο. Ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό. Ήμουν αρμόδιος αντιδήμαρχος και δεν είχα ιδέα. Έπρεπε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομκή Επιτροπή, να γίνει αποδοχή της δωρεάς. Δεν έγινε τίποτα από αυτά.

Άκουσα τον επίσης κ. Ζιώγα που είπε ότι δεν μπόρεσε να βρει τα σωματεία. Εγώ έχω την ευθύνη εδώ και πολλά χρόνια του Ποντιακού. Δεν μπορούσε ούτε εμένα που ήμουν αντιδήμαρχος να με πάρει τηλέφωνο και να μου πει; Εμείς ως σύλλογος δεν πήραμε τίποτα και έχουμε ανάγκη από λιπάσματα, όπως και οι υπόλοιποι σύλλογοι. Εκπλήσσομαι, ήμουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και τα ακούω αυτά για πρώτη φορά αυτά που βγήκε και είπε ο κ. Ζιώγας. Λυπάμαι πάρα πολύ και νομίζω ότι αυτό λέει πολλά. Δηλαδή βρήκαν Μαΐστρο, Δορίσκο και Μάκρη και δεν βρήκαν τα άλλα σωματεία; Δεν μπορούσε να βρει εμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μου πει και να του βρω και άλλα σωματεία λόγω της αθλητικής μου δραστηριότητας μέσω του Ποντιακού;», αναρωτήθηκε δημόσια στον ραδιοφωνικό αέρα ο Γιώργος Παντελίδης.