Πέθανε ξεχασμένος από την ΠΑΕ Ξάνθη «ο άνθρωπος χάρη στον οποίον απέκτησε κύρος ο ΑΟΞ στην Αθήνα»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 69 ετών ο Γιώργος Καντεράκης, επί πολλά χρόνια εκπρόσωπος της Ξάνθης στην Αθήνα, στην ΕΠΑΕ αλλά και στην ΕΠΟ, τα πρώτα χρόνια μετά την άνοδο της ομάδας στην Α’ Εθνική.

Το γεγονός γνωστοποίησε μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας και αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συλλυπητήρια ανακοίνωση ή έστω γνωστοποίηση του συμβάντος από την ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο Γιώργος Καντεράκης είχε γεννηθεί στις 27/7/1951 στην Αθήνα και ως επάγγελμα δήλωνε «Μάνατζερ Επιχειρήσεων». Από το 1983 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λιπαντικών και Χημικών Προϊόντων PETROLEX A.E.

Πήρε το απολυτήριο του στρατού τον Φεβρουάριο του 1975. Έλαβε μέρος το 1974 «Ζώνη Πρόσω» στις μάχες της Κύπρου υπηρετώντας από το 1973 έως τον Φεβρουάριο του 1975 στην 21ΕΑΝ Τεθωρακισμένη Επιλαρχία Κύπρου. Για αυτόν τον λόγο διετέλεσε και αντιπρόεδρος του Σωματείου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου του 1974.

Υπήρξε γενικός διευθυντής της ΟΔΙΕ Α.Ε. (δηλαδή του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος) από τον Αύγουστο 2004 έως τον Αύγουστο 2009. Είχε πολιτευθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής το 2010 Σε σχέση με το ποδόσφαιρο, ανέφερε στο βιογραφικό του ότι διετέλεσε για τρία χρόνια Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ (δηλαδή της τότε Λίγκας Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου) και για δύο χρόνια μέλος της τότε εννεαμελούς Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΠΟ.

Δεδομένου ότι η ΠΑΕ Ξάνθη δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση, έχει αξία να μεταφερθούν τα λόγια του ιστορικού προέδρου του ΑΟΞ Θεόδωρου Κοκκάλα μόλις πληροφορήθηκε την δυσάρεστη είδηση:

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ..
Μολις χτυπησε το τηλ.και με ενημερωσαν για τον Γιωργο Καντερακη, εκπροσωπο ης ομαδας μας και αντιπροεδρο της ΕΠΑΕ στα χρονια της προεδριας μου. Επι 10 χρονια ,αφανης εδινε την μαχη για την ομαδα στην Αθηνα με επιτυχιες και με περισια αξιοπρεπεια.Ανιδιοτελης ενεργουσε με απολυτο γνωμονα τα συμφεροντα του ΑΟΞ. Συνετελεσε τα μεγιστα ωστε η ομαδα να αποκτησει μεγαλο κυρος. Συμμετεχει επισης στην τοτε 12μελη της ΕΠΟ ψηφιζοντας παντα αμεροληπτα. Ειδκα στην περιπτωση Αποστολακη και την μεταγραφη του στον ΠΑΟ η θεση που κρατησαμε μας εδωσε το δικαιωμα να μιλαμε ισοτιμα με οποιαδηπτε αλλη ομαδα χωρις κομπλεξ και αναστολες..