Με τις ευλογίες της Volley League η πιθανή δημιουργία Pre League με συμμετοχές από ΑΕ Κομοτηνής, Άθλο και ίσως Εθνικό

Ένα θέμα που ενδιαφέρει και προβληματίζει την βολεϊκή κοινότητα είναι η δημιουργία τελικά της Pre League Ανδρών υπό την σκέπη της ΕΟΠΕ.

Ένα τέτοιο εγχείρημα όπως φαίνεται στηρίζει και η Volley League σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρναντόρου και σίγουρα απασχολεί και τις Θρακιώτικες ομάδες όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο ενδεχόμενο να υποβιβαστεί τελικά από το μεγάλο πρωτάθλημα, αλλά και η ΑΕ Κομοτηνής με τον Άθλο Ορεστιάδας, οι οποίες βρίσκονται στις θέσεις που θα δημιουργήσουν το νέο αυτό πρωτάθλημα.

Η Volley League όπως φαίνεται είναι έτοιμη να στηρίξει την ΕΟΠΕ για την δημιουργία της Pre League Ανδρών, φυσικά αν αυτό γίνει με κάποιες δικλείδες και προϋποθέσεις έτσι ώστε οι ομάδες που θα προβιβάζονται τελικά στην Volley League να είναι πράγματι βιώσιμες και ανταγωνιστικές.

Ο Ταρναντόρος γι΄αυτό το θέμα ανέφερε στη συνέντευξή του: Η ΕΣΑΠ είναι θετική αρκεί να γίνει με προϋποθέσεις. Η λογική μας είναι ότι πρέπει να είναι ο προθάλαμος της Volley League. Υπάρχει μεγάλο οργανωτικό κενό από ομάδες Α1 με Α2. Εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ε.Ο.ΠΕ. να την δημιουργήσει αλλά με σωστές προϋποθέσεις».

Φυσικά και η δημιουργία της Pre League δεν είναι μια λάθος πρωτοβουλία αλλά σίγουρα δεν πρέπει να γίνει στα πρότυπα της Ερασιτεχνικής αυτή την στιγμή Α2 Ανδρών και θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα αλλά και διαφήμιση μέσω της μετάδοσης αγώνων είτε μέσω της τηλεόρασης είτε μέσω του διαδικτύου όπου η Volley League πέτυχε φέτος με χιλιάδες προβολές των αγώνων.