Volley League: Πρόθεση Ταρνατόρου για παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης! Τα 3+1 σενάρια για τις θέσεις του υποβιβασμού

Πιθανή είναι η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Volley League σύμφωνα με τον Προέδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο εφόσον η Πολιτεία δώσει την έγκριση της και υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να επιστρέψουν οι αθλητές και οι ομάδες στις προπονήσεις για να μπορούν να αγωνιστούν ενώ θα πρέπει και η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να επεκτείνουν τα transfers. Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης στην σελίδα της Volley League.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τόνισε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα θα τεθούν όλες οι προτάσεις για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, των πρωταθλητή αλλά και τους υποβιβασμούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα μέχρι και 30/4 θα ισχύσει η αναστολή του πρωταθλήματος εκτός και αν αλλάξει κάτι νωρίτερα, που μάλλον πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Τότε η Λίγκα θα συνεδριάσει έκτακτα για να πάρει εκ νέου αποφάσεις. Ο Παντελής Ταρναντόρος σε ερώτηση του ThrakiSportS για το τι θα γίνει στην ουρά και τον υποβιβασμό, λόγω της θέσης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έδωσε απαντήσεις και πολλές ειδήσεις.

Στο σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λίγκας θα ισχύσει ο υποβιβασμός δύο ομάδων και θα παρθεί απόφαση για συρρικνωμένα play out, ενώ θα ανέβουν κανονικά και οι δύο ομάδες από την Α2 Ανδρών (το ποιες θα είναι αυτές είναι ζητημα της ΕΟΠΕ προφανώς).

Στο σενάριο μη έναρξης του πρωταθλήματος υπάρχουν τρεις προτάσεις από την Λίγκα. Η πρώτη πρόταση αναφέρει ότι θα υποβιβασθούν οι δύο ομάδες σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα ως έχει την στιγμή της διακοπής εφόσον αυτός επικυρωθεί και θα προβιβαστούν οι δύο ομάδες από την Α2 Ανδρών.

Η δεύτερη πρόταση αναφέρει ότι θα παραμείνουν και η Ελπίδα Αμπελοκήπων και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που είναι τελευταίοι αυτή τη στιγμή, μαζί με τους δύο της που θα ανέβουν από την Α2 Ανδρών και θα γίνει τη νέα σεζόν πρωτάθλημα 12 ομάδων. Αυτό σημαίνει ωστοσο ότι την επόμενη σεζόν θα πέσουν 4 ομάδες για να επιστρέψει το πρωτάθλημα στις δέκα.

Τέλος η τρίτη πρόταση προβλέπει να προβιβαστούν οι δύο ομάδες από την Α2 Ανδρών και εάν αποφασιστεί να γίνει πρωτάθλημα 12 ομάδων, να δοθούν δύο Wild Card τις οποίες θα μπορεί να διεκδικήσει και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ελπίδα Αμπελοκήπων μαζί και με οσες άλλες ομάδες θα δηλώσουν ενδιαφέρον. Κάτι τέτοιο νομοθετικά δεν προβλέπεται αλλά όπως τόνισε ο Ταρναντόρος το πλαίσιο αυτό θα αλλάξει από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη έτσι ώστε Εθνικός και Ελπίδα να μπορούν να διεκδικήσουν την wild card.

Τέλος, σε ερώτημα για την προσωπική του άποψη, ο Ταρναντόρος ανέφερε ότι προτιμάει την παραμονή και των δυο ομάδων αν το θέλουν και αυτές και έτσι να πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα όπου θα πέσουν τέσσερις την επόμενη σεζόν και θα επιστρέψουμε την μεθεπόμενη χρονιά στην κανονικότητα με δέκα ομάδες.