Σαν σήμερα: Η Εθνική του ’86 με 4 Θρακιώτες «γκρεμίζει» το ΣΕΦ και παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντοβόλεϊ (+video)

Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια η Εθνική Ομάδα με τέσσερις Θρακιώτες στην σύνθεσή της, τους Θανάση Μουστακίδη, Μάκη Δημητριάδη, Κώστα Γκουντάκο και Λευτέρη Τερζάκη στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τον κόσμο να έχει σπάσει το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα βόλεϊ για εκείνα τα δεδομένα, κέρδιζε τους Καναδούς και έπαιρνε την μεγάλη πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Μπροστά στα μάτια 20.000 θεατών ο μαέστρος Σάκης Μουστακίδης με την βοήθεια και των Δημητρίαδη, Γκουντάκου, Καζάζη και Τριανταφυλλίδη οδηγούσαν την Εθνική Ανδρών στους ουρανούς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού. Τότε η Εθνική κέρδισε με 3-1 τον Καναδά (15-8, 15-8, 11-15, 15-10) και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο μαζί με την Ιταλία και την Κουβά.

Στην Εθνική Ομάδα με προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη έπαιζαν: Στέλιος Καζάζης, Θανάσης Μουστακίδης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Ιωακείμ Δημητριάδης, Τάσος Τεντζέρης, Σωτήρης Αμαριανάκης, Κώστας Γκουντάκος, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Γιώργος Λυκούδης, Κώστας Μαργαρώνης, Λευτέρης Τερζάκης, Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Δείτε και μερικά στιγμιότυπα του αγώνας όπως τον είχε μεταδώσει η ΕΡΤ: