Πασχαλινό πεντοχίλιαρο σε καθεμιά από τις τρεις ΕΠΣ της Θράκης και τετραχίλιαρο στους προπονητές τους

Ενδιαφέρον προκαλεί η αποκάλυψη από τον ταμία της ΕΠΟ ότι εντός του Απριλίου θα δοθεί ένα πασχαλινό πεντοχίλιαρο σε καθεμιά από τις ΕΠΣ της χώρας, άρα και στις ΕΠΣ Ξάνθης, Θράκης και Εβρου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την περασμένη εβδομάδα, αναρωτήθηκε πρόεδρος ΕΠΣ με μήνυμά του στη “Δίκη” του Κυριάκου Θωμαΐδη:

“Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ε.Ε της ΕΠΟ μήπως αποφάσισαν:
 1)Να δώσουν επιχορηγηση-βοηθημα στις Ενωσεις;
2)Να πληρώσουν μέρος από τις συμβάσεις των Ενωσιακων προπονητων;(4.000€ ετησίως για κάθε Ενωση)
Υ.Γ:Ελάχιστοι έχουν εισπράξει το 50%”.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ώρες και το δημοφιλές μπλογκ είχε πληροφορηθεί την απάντηση στα ερωτήματα.

Οπως γράφτηκε, «ο ταμίας της ΕΠΟ Π. Λασκαράκης αναφέρθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη στην αυτονόητη υποχρέωση της Ομοσπονδίας για οικονομική ενίσχυση των Ενώσεων.

Εντός του Απριλίου θα δοθεί σε όλες τις ΕΠΣ -χωρίς διακρίσεις- 5.000 ευρώ εκάστη. Όσο για τους Ενωσιακούς προπονητές συμφωνήθηκε να πληρωθούν εφ’ όσον σταλούν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα»

Συνεπώς, βάσει του δημοσιεύματος τουλάχιστον, Πανίδης της ΕΠΣ Ξάνθης, Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης και Χατζημαρινάκης της ΕΠΣ Έβρου θα πρεπει να αναμένουν το επόμενο διάστημα έκτακτη ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ έκαστος για την ΕΠΣ της οποίας ηγούνται.

Επιπροσθέτως, μέρος του ετήσιου μισθού των ενωσιακών τους προπονητών που ανέρχεται στα 4.000 ευρώ σύμφωνα με το δημοσίευμα για κάθε Ένωση θα καλυφθεί επίσης από την ΕΠΟ. Αναμφισβήτητα θα πρόκειται για σημαντική ανάσα σε περίοδο που τα πάντα έχουν παγώσει και όλες οι ΕΠΣ τελούν σε αναστολή, αρκεί φυσικά να έρθει…