Αναβολή λόγω Covid του καμπ ανάπτυξης της Κροατίας όπου είχε προσκληθεί η 13χρονη Γκαϊντατζή

Μεγαλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) τη λίστα των δραστηριοτήτων, που αναστέλλει λόγω της απίστευτα θλιβερής κατάστασης με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, όπως αναμενόταν, αποφάσισε ν’ αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις της στο κομμάτι της Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Πρόκειται για δύο καμπ προετοιμασίας και ένα προπονητικό σεμινάριο. Είναι μία συνέχεια στην πρόσφατη απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και της E.T.T.U. να δώσουν αναβολή σε όλα τα γεγονότα μέχρι τις 30 Απριλίου. Ανάμεσα στα αναβληθέντα events ανάπτυξης, είναι και το δεύτερο στην τρέχουσα περίοδο προπονητικό καμπ επιλέκτων για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών, στο οποίο είναι προσκεκλημένη η Λεμονιά Γκαϊντατζή.

Είχε προκηρυχθεί για το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 9 Μαΐου στο Σβέτι Μαρτίν της Κροατίας και η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων είναι πρώτη στον πίνακα των οκτώ κοριτσιών, που προσκλήθηκαν από διάφορα μέρη του κόσμου.

Για το καμπ στην Κροατία η Γκαϊντατζή έχει το δικαίωμα συμμετοχής (αν και όποτε γίνει μέσα στη χρονιά) ως μέλος της διεθνούς ομάδας επιλέκτων U13 με την επωνυμία Gen Hopes Squad 2019. Με αυτή την εξέλιξη η πρωταθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας είχε εξασφαλίσει την παρουσία της σε δύο κορυφαία προπονητικά καμπ της I.T.T.F., το ένα έγινε τον Δεκέμβριο στην πόλη Νίγκμπο της Κίνας (όπου είχε βρεθεί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κωνσταντίνο Κωστόπουλο) και το δεύτερο ήταν αυτό στο Σβέτι Μαρτίν. Σύμφωνα με το πλάνο μέσα από τα συγκεκριμένα HighPerformanceTrainingCamp επιλέγονται αργότερα τα παιδιά για τη hope team U13 της I.T.T.F..

«Φυσικά, παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και ελπίζουμε και επιθυμούμε να βρούμε ημερομηνίες γι’ αυτά τα γεγονότα αργότερα μέσα στο έτος, εάν και πότε η κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις τακτικές ανακοινώσεις της I.T.T.F. και της E.T.T.U. στους δικτυακούς τόπους και μείνετε όλοι ασφαλείς», συμπληρώνει η ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος. Μάλιστα στο τέλος έχει την ευχή «όλα θα πάνε καλά» στα ιταλικά – για ευνόητους λόγους, αφού είναι η ευρωπαϊκή χωρα με τους περισσότερους νεκρούς…