Αγώνας δρόμου για την δίκη της Τοπαλούδη! Κίνδυνος να παρέλθει το 18μηνο λόγω των αναβολών για τον κορονοϊό

Οι αναβολές σε δίκες λόγω κορονοϊού, οδηγούν σε πραγματικό αγώνα δρόμου τις εισαγγελίες, προκειμένου να διασωθούν υποθέσεις και να μην οδηγηθούν στην παραγραφή.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει η Ιωάννα Μάνδρου σε ρεπορτάζ της στην Καθημερινή της Κυριακής, εκτός από τον κίνδυνο της παραγραφής σοβαρών υποθέσεων, υπάρχουν δεκάδες  σημαντικότατες υποθέσεις, δίκες με κατηγορούμενους για βαριά αδικήματα για τους οποίους λήγει ο χρόνος προσωρινής κράτησης, τα 18μηνα δηλαδή και ο κίνδυνος να αποφυλακιστούν πριν δικαστούν είναι μεγάλος.

Σε αυτή την κατηγορία υποθέσεων ανήκει και το στυγερό έγκλημα στη Ρόδο της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο Ελένης Τοπαλούδη. Η δίκη έχει ξεκινήσεις από καιρό, αλλά τώρα έχει διακοπεί, όμως στις αρχές Ιουνίου λήγει το 18μηνο κράτησης του ενός εκ των δύο δραστών, με αποτέλεσμα να μπορεί να βγει από τη φυλακή πριν η δίκη του τελειώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω της ιδιάζουσας σημασίες της παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, ώστε να ληφθούν πρόνοιες και μέτρα για να έχει εκδοθεί η απόφαση πριν από τη λήξη του 18μηνου.

Πηγή: http://www.thrakinea.gr