Προς οριστική διακοπή η Γ’ Εθνική και οι ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης με απόφαση της ΕΠΟ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής, όλων των ΕΠΣ της χώρας (συμπεριλαμβανομένων των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης) αλλά και όλα τα Γυναικεία Πρωταθλήματα (όπου μετέχουν η Βασίλισσα της Θράκης και η Ροδόπη ’87 στην Β’ Εθνική και ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης στη Γ’ Εθνικη).

Αυτό τουλάχιστον φέρεται να έχει προαναγγείλει με συνέντευξη που παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Λασίθι».

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός στην ιστοσελίδα του «ο Υπουργός τόνισε πως σε ότι αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι εξελίξεις θα είναι πιο γρήγορες, αφού σήμερα ή αύριο θα υπάρξουν αποφάσεις από πλευράς ΕΠΟ σε σχέση με τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Το πιθανότερο σενάριο όπως είπε είναι να υπάρξει η οριστική τους διακοπή, μια απόφαση όμως που δεν θέλησε να προκαταλάβει».

Δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί αυτούσια τα λόγια του υπουργού, ούτε έχει δοθεί στην δημοσιότητα το ηχητικό απόσπασμα. Γενικός είναι ωστόσο ότι είχε σήμερα συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όπου θα συζητούνταν και αυτές οι περιπτώσεις. Αυτόματα αναμένουμε άμεσα τις σχετικές εξελίξεις, καθώς ακόμα και αν υπάρξει απόφαση οριστική διακοπή, δεν είναι σαφές αν θα υπάρξουν πρωταθλητές, προβιβασμοί και υποβιβασμοί.