Α2 Ανδρών: «Στόχος της ΑΕ Κομοτηνής η επιστροφή και καθιέρωση στη Volley League» λέει ο Κρεούζης

Στην εφημερίδα Παρατηρητής της Θράκης και στον Βασίλη Στοάκη μίλησε ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής, Ηλίας Κρεούζης για όσα αφορούν την ομάδα και τον στόχο ανόδου στην Volley League και καθιέρωση σε αυτήν.

Ο προπονητής που ανέλαβε την ομάδα το 2017 χωρίς το παραμικρό επαγγελματικό συμβόλαιο και την οδήγησε στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, διευκρίνισε ότι και φέτος στην Α2 είχε 4 επαγγελματικά συμβόλαια ενώ πλέον έχει και περισσότερους ανθρώπους που τρέχουν στην διοίκηση.

Συνοψίζοντας για την περσινή παρουσία της ομάδας στην πρώτη κατηγορία σχολιάζει: «Όταν ανεβήκαμε κατηγορία είχαμε βάλει 3 στόχους. Ο πρώτος ήταν να μείνουμε στην κατηγορία, ο δεύτερος ήταν να πολλαπλασιάσουμε τα παιδιά στις ακαδημίες και ο τρίτος στόχος να τελειώσουμε την χρονιά σαν επαγγελματικό σωματείο και να τελειώσουμε σε σωστές οικονομικές βάσεις. Από τους 3 στόχους δεν πετύχαμε μόνο την παραμονή. Τα παιδιά των ακαδημιών αυξήθηκαν και δουλεύουμε σωστά και με καλή νοοτροπία. Επιπλέον η χρονιά τελείωσε χωρίς οικονομικές ζημιές δίνοντας μας ώθηση για τη φετινή σεζόν στην Α2».

Ο Ηλίας Κρεούζης συμπληρώνει: «Για μένα ήταν η πρώτη χρονιά και ήταν μεγάλο σχολείο. Κέρδισα προσωπικά και προπονητικά πράγματα που θα με βοηθήσουν στην μετέπειτα πορεία μου. Και εγώ και η διοίκηση έμαθε πολλά πράγματα από την πρώτη κατηγορία της Ελλάδος και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο ενόψει της συνέχειας. Με αυτήν την εμπειρία ξεκινήσαμε την χρονιά και κάθε χρόνο, είτε με μένα στον πάγκο είτε όχι, η ομάδα θα προσπαθεί να κτίσει βάσεις για να ανέβει εκ νέου στην Volley league και να καθιερωθεί. Η διοίκηση θέλει να ξανά ανέβει στην Α1 και όλος ο προγραμματισμός γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ελπίζουμε πως θα έχουμε τα εχέγγυα και τα εφόδια σαν ομάδα – είτε με μένα είτε χωρίς – για να αξιοποιήσουμε την εμπειρία για την επόμενη χρονιά».

Αναφερόμενος στην φετινή χρονιά σημείωσε: “Η φετινή χρονιά είχε θετικό απολογισμό και τα μυστικά της πορείας ήταν το γεγονός πως η διοίκηση και ο πρόεδρος με εμπιστεύτηκε εν λευκώ, επενδύοντας σε παίχτες που ζητούσα βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Φέραμε 4 εγνωσμένης αξίας αθλητές που κάνανε τη διαφορά, κάνοντας το έργο μου πιο εύκολο. Το δεύτερο μυστικό ήταν η σκληρή δουλειά στο γήπεδο. Δουλέψαμε οι έμπειροι μαζί με τους νέους αθλητές, προσπαθήσαμε να γίνουμε γρήγορα ομάδα, αφιερώσαμε πολλές ώρες ποιοτικής δουλειάς στο γήπεδο πάνω στην σωστή «μόρφωση» των αθλητών και την σωστή διαχείριση, οπότε θεωρώ πως η δουλειά στο γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Τέλος, και οι 13 αθλητές που είχα στη διάθεση μου δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, δουλέψανε σκληρά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δουλειά. Η συνεργασία μας ήταν σχεδόν άψογη και οφείλω να τους ευχαριστήσω. Το μυστικό της επιτυχίας είναι πρόεδρος , προπονητής και παίχτες“.

Σε ερώτηση για το μέλλον στην ομάδα ο ίδιος ανέφερε ότι «με τον πρόεδρο έχω κάνει συζήτηση για τη νέα σεζόν. Το πλάνο μας είναι μακροχρόνιο και όχι μόνο για φέτος. Είτε με μένα είτε χωρίς, η φιλοσοφία θα είναι ίδια, ο πρόεδρος ακούει πάντα τις σκέψεις μου οπότε είτε μείνω είτε όχι σίγουρα θα έχει «πινελιές» δικές μου», συμπληρώνοντας, «η σχέση μου με την διοίκηση είναι περισσότερο από καλές. Αν η επόμενη χρονιά δεν με βρει στην ομάδα, σίγουρα κρατάω φιλικές σχέσεις. Είναι άνθρωποι ηθικοί σε όλες τις πτυχές με ανιδιοτελή και τρομερή αγάπη για το άθλημα και πραγματικά τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι η πρώτη φορά που συναντάω τέτοιες προσωπικότητες».