Έσκασε «κανόνι»! Στα πρόθυρα υποβιβασμού στη Δ’ Εθνική η τελευταία αντίπαλος του ΑΟΞ στην Ευρώπη

Μια τεράστια βόμβα στα θεμέλια του βελγικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έρχεται στο προσκήνιο, καθώς μία από τις ιστορικότερες και λαοφιλέστερες ομάδες της χώρας, η Σταντάρ Λιέγης, βρίσκεται στα πρόθυρα του υποβιβασμού στην τέταρτη κατηγορία!

Συγκεκριμένα, η ιστορική Σταντάρ Λιέγης, μία ομάδα με πάρα πολλούς τίτλους και πιστό κοινό δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση από την αρμόδια επιτροπή και πρωτόδικα υποβιβάζεται στην τέταρτη κατηγορία!

Η ομάδα από τη Λιέγη είχε βρεθεί αντίπαλος της Ξάνθης στην τελευταία έξοδο της θρακικής ομάδας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες το καλοκαίρι του 2013 για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League, με την Σταντάρ να επικρατεί και στους δύο αγώνες, σε Πηγάδια και Λιέγη, με σκορ 1-2 και 2-1 αντίστοιχα και να προκρίνεται στα play off της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 4-2.

Οι εξελίξεις στο βελγικό ποδόσφαιρο που φαίνεται ότι μπαίνει σε πολύ μεγάλο περίοδο ύφεσης, ειδικά μετά την πανδημία του κορονοϊού. Η Σταντάρ Λιέγης, μαζί με άλλες ομάδες της χώρας που ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, ωστόσο, προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου που θα εξετάσει την υπόθεση στις 10 Μαΐου. Εκει έχουν και στο παρελθόν ανατραπεί ανάλογες αποφάσεις.