Βελτιώθηκε σε υποδομές και γέμισε με παιδικές ζωγραφιές το Νοσοκομείο της Ξάνθης με αφορμή τον κορονοιό

Λαμπρό παράδειγμα μίμησης αποτελεί το νοσοκομείο Ξάνθης που αν μέσω της κρίσης της πανδημίας κατάφερε να λύσει χρόνια προβλήματα και να αναδιοργανώσει τις υπηρεσίες του με τη βοήθεια των χορηγιών και των προσφορών απλών πολιτών.

Την ίδια ώρα όμως και ενόψει της σημερινής παγκόσμιας ημέρας υγείας ανακοίνωσε μία πρωτοποριακή όσο και συγκινητική πρωτοβουλία με επίκεντρο τα παιδιά. Η πρόεδρος του νοσοκομείου Έλενα Ροφαέλα από την πρώτη στιγμή είδε την κρίση όχι μόνο ως ένα μεγάλο κοινωνικό, υγειονομικό και οικονομικό πρόβλημα αλλά και μία μεγάλη ευκαιρία να βελτιωθούν υποδομές και να έρθουν πιο κοντά στην ιατρική κοινότητα τα μικρά παιδιά που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται εγκλωβισμένα στα σπίτια τους.

«Τα παιδιά θα μας γεμίσουν δύναμη και αισιοδοξία»

Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας υγείας η διοικήτρια του νοσοκομείου παρουσίασε την πρωτοποριακή δράση με επίκεντρο τα παιδιά. Πρόκειται για εβδομαδιαίο διαγωνισμό ζωγραφικής όπου τα παιδιά στέλνουν τις ζωγραφιές τους και τα δυνατά μηνύματα τους. Όλες οι ζωγραφικές θα συγκεντρωθούν και θα διακοσμήσουν τις αίθουσες του νοσοκομείου Ξάνθης. «Σε αυτή τη συγκυρία που ζούμε, οι άνθρωποι που δίνουν τη μεγάλη μάχη, που αντιμετωπίζουν με θάρρος και γενναιότητα το φονικό ιό και παλεύουν με το θάνατο καθημερινά, είναι οι Γιατροί, οι Νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας. Είναι εκεί, πιστοί στο καθήκον. Για να είμαστε εμείς οι υπόλοιποι υγιείς και ασφαλείς», είπε αρχικά στο ethnos.gr η Έλενα Ροφαέλα και πρόσθεσε:

«Οι καθημερινοί ήρωες»

«Σκεφτήκαμε λοιπόν τις μέρες αυτές που μένουμε όλοι σπίτι να κάνουμε κάτι ώστε να δώσουμε δύναμη σε όλους αυτούς τους καθημερινούς ήρωες που αποτελούν την ασπίδα κατά του κορoνοϊού. Η ιδέα μας όμως δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τα μικρά παιδιά, που με τον πολύ τρυφερό και δημιουργικό τρόπο τους μπορούν να μας γεμίσουν με δύναμη και αισιοδοξία. Ζητάμε λοιπόν από παιδιά του δημοτικού να μας στείλουν τις ζωγραφιές τους με ένα μήνυμα που θα απευθύνεται στους ήρωες του Νοσοκομείου Ξάνθης».

92215889_1430027107200580_7515551469253165056_n.png

Που στέλνονται οι ζωγραφιές

Οσο για τον διαγωνισμό και για το που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τις ζωγραφιές του είπε πως τα παιδιά θα μπορούν να τις αποστέλλουν από σήμερα (7/4) έως τη Κυριακή 12/4/2020‬ στο mail: contact_us@hosp-xanthi.gr αλλά και στη σελίδα μας στο FB, αναγράφοντας το όνομα του παιδιού και την ηλικία του.

«Ολες στον τοίχο»

«Εχουμε ήδη λάβει πολλές ζωγραφιές. Αυτό που θα κάνουμε εμείς για να σας δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας είναι όλες αυτές τις υπέροχες ζωγραφιές σας να τις τοποθετήσουμε στη κλινική covid-19 και στην νέα παιδιατρική πτέρυγα covid-19, για να παίρνουν θάρρος οι ασθενείς μας».
Και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κατέληξε: «Το πιο ευφάνταστο αισιόδοξο μήνυμα θα το τοποθετήσουμε έξω από τη κλινική covid-19 να το βλέπουμε και να μας δίνει θάρρος και δύναμη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τα παιδιά, μας δείχνουν το δρόμο».

«Ευχαριστούμε τους χορηγούς»

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στο νσοκομείο Ξάνθης αλλά και για τις χορηγίες που ξεπερνούν τις 500.000 Ευρώ: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες και κυρίως τους επιχειρηματίες που μας έχουν υποστηρίξει με υλικά και προσφορές. Έδειξαν τη μεγαλοψυχία τους αλλά κυρίως έδωσαν ένα μεγάλο παράδειγμα για πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει η κοινωνία μας σε καιρούς δύσκολους».

«Η προίκα μας μέσα στην κρίση»

Επίσης μέσα από αυτή την κρίση αναμορφώθηκε και ενισχύθηκε το νοσοκομείο μας και αυτό είναι η προίκα για την κοινωνία μας. Αν και δεν είμαστε νοσοκομείο αναφοράς η πτέρυγα covid-19 έχει 9 αίθουσες και 15 κρεβάτια. Με τις χορηγίες φτιάξαμε και 6 κλίνες ΜΕΘ και έχουμε επιτάξει δύο ακόμα κλινικές που είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο. Το νοσοκομείο μας έχει από την πρώτη στιγμή καλή φύλαξη και άμεσο έλεγχο στην είσοδο ώστε οι πιθανοί φορείς να μην εισέρχονται μέσα σε αυτό. Γενικά ενεργοποιήσαμε λειτουργίες που θα μας φανούν χρήσιμες και σε διαφορετική περίπτωση πιθανότατα να μην τις είχαμε πραγματοποιήσει. Ελπίζω μέσα από αυτή την κρίση να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο ως κοινωνία για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας».

Πηγή: https://www.ethnos.gr