Το περιπετειώδες ταξίδι της επιστροφής του Δ. Μούχλια από τις ΗΠΑ και η ζωή στο Σουφλί την εποχή του Covid

Στην εκπομπή στο “Στο Φιλέ” μίλησε ο Δημήτρης Μούχλιας για την εμπειρία του στις ΗΠΑ, για το δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα, την Εθνική Ομάδα και τις συμβουλές του μπαμπά, Νίκου Μούχλια αλλά και μια αστεία ιστορία με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλου.

Για την εμπειρία του στην Αμερική, ο νεαρός άσος αναφέρθηκε αρχικά στις δυσκολίες που συνάντησε τόσο με την γλώσσα: “Πατώντας το πόδι μου στην Χονολουλού και γνωρίζοντας τους συμπαίκτες μου τρόμαξα με το επίπεδο της γλώσσας καθώς δεν μπορούσα να καταλάβω τίποτα και ας ήξερα αγγλικά, αλλά μετά από δύο τρείς μήνες κατάφερα να προσαρμοστώ και να φτάσω στο ίδιο επίπεδο”.

Για τις διαφορετικές και δυσκολότερες προπονήσεις δήλωσε: “Οι προπονήσεις και η φιλοσοφία είναι τελείως διαφορετική στην Αμερική. Σε πιέζουν να τα μάθεις όλα καλά, σε τέλειο επίπεδο γιατί και μια φορά να χρειαστεί να τα κάνεις μέσα στον αγώνα αυτοί θέλουν να το κάνεις τέλεια. Δεν έμαθα κάτι καινούργιο σε σχέση με την Ελλάδα, απλά έμαθα ότι όλα χρειάζονται μέσα στο γήπεδο”. Τέλος για τους στόχους στα τρία επόμενα χρόνια που θα είναι στο Πανεπιστήμιο της Χονολουλού ανέφερε, “θα δώσω το 100% έτσι ώστε να πετύχω τους στόχους που έχουμε θέσει με την ομάδα”.

Σε ερώτηση για την επιστροφή του στην Ελλάδα εξαιτίας του COVID19 εξήγησε τον φόβο που είχε κατα την επιστροφή καθώς υπήρχαν λίγες πτήσεις για να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εξήγησε: “Με τις πτήσεις να είναι λίγες έφυγα για το Σαν Φρανσίσκο, από εκεί για το Βερολίνο, όπου είχε διαρρεύσει ότι η Γερμανία δεν άφηνε κανέναν να φύγει από το αεροδρόμιο και πραγματικά με είχε πιάσει λίγος φόβος μέχρι να φτάσω στην Θεσσαλονίκη όπου και τελικά τα κατάφερα, επιστρέφοντας τελικά στο Σουφλί”.

Για την κατάσταση στην Χονολουλού ο Δημήτρης ανέφερε ότι οι αρχές της περιοχής μέχρι και πριν φύγει ο ίδιος από εκεί δεν είχαν πάρει κάποιο μέτρο και σαν μικρή κοινωνία δεν είχαν και πολλά κρούσματα. Ο ίδιος μπορεί να έφυγε από τις ΗΠΑ αλλά όπως είπε “μένω μέχρι αργά τα μεσάνυχτα 1-2 η ώρα ξύπνιος για να παρακολουθώ τα μαθήματα που πλέον γίνονται ηλεκτρονικά”.

Σε ερώτηση για την Εθνική Ομάδα ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα καθώς “φυσικά όνειρο κάθε παίχτη είναι να αγωνιστεί στην μεγάλη ανδρική ομάδα της χώρας του και το ίδιο θέλω και εγώ” ενώ σε μια ενδεχόμενη κλήση από τον Δημήτρη Ανδρεόπουλου τι θα έκανε, απάντησε ότι “αυτό είναι δουλεία των προπονητών μου οι οποίοι θα μιλήσουν και θα δουν τι είναι πιο σωστό και καλύτερο για εμένα”.

Για το τι του λείπει από την Ελλάδα είπε: “Μου λείπουν πολλά πράγματα, η οικογένεια μου, το ελληνικό φαγητό και οι φίλοι μου και στο Σουφλί αλλά και από τις μικρές Εθνικές Ομάδας, πιο πολύ ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος φυσικά”, ενώ ερωτώμενος για κάποια αστεία ιστορία με τον νεαρό ακραίο του Παναθηναϊκού ο ίδιος ανέφερε “στις αποστολές όταν ξυπνούσαμε το πρωί, ο Χαράλαμπος τραγουδούσε τον ύμνου του Παναθηναϊκού, είναι ένα εξαιρετικό παιδί πραγματικά”.

Για το πως περνάει τον χρόνο του στο Σουφλί: “Κάνουμε πολλά πράγματα με τα αδέρφια μου και όλη την οικογένεια, γυμναζόμαστε, διαβάζουμε, παίζουμε και λίγο βόλεϊ αλλά γενικά είμαστε πολύ καλά γιατί βρήκα και ευκαιρία να ξεκουραστώ και να ηρεμήσω”.

Τέλος για τις συμβουλές που του έδωσε ο μπαμπάς Νίκος Μούχλιας λίγο πριν φύγει ανέφερε: “Ο μπαμπάς μου είπε να είμαι αποφασιστικός, να μην έχω άγχος και να μην ντρέπομαι εκεί που θα πάω έτσι ώστε να μπορέσω κάτι το οποίο άκουσα και κατάφερα να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες που συνάντησα εκεί”.