Super League: Τους λιγότερους παίκτες στο πρωτάθλημα χρησιμοποίησε την τελευταία 5ετία ο ΑΟΞ

Μελέτη που κατατάσσει τις ομάδες 87 κορυφαίων πρωταθλημάτων παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που αυτές έχουν χρησιμοποίησει την τελευταία πενταετία, έδειξε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα η ομάδα της Ξάνθης έχει χρησιμοποιήσει τους λιγότερους (79).

Η μελέτη αυτή που πραγματοποιείται από το CIES, διεθνές κέντρο αθλητικών σπουδών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ και δημιουργήθηκε σε συνεργασία της FIFA και του Πανεπιστημίου της ελβετικής πόλης, κατέταξε τους συλλόγους από 87 κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των παικτών που συμμετείχαν σε αγώνες πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2015.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα, η μέλετη έδειξε πως από το 2015 έως σήμερα ο σύλλογος που χρησιμοποίησε τους λιγότερους ποδοσφαιριστές είναι η Ξάνθη, χρησιμοποιώντας 79 παίκτες, κάτι που δείχνει τις λίγες προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει το διάστημα αυτό στο ρόστερ της ομάδας. Τους περισσότερους παίκτες, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σε αντίστοιχο διάστημα, έχει χρησιμοποίησει η ΑΕΛ (124).

Παγκοσμίως, τον μεγαλύτερο αριθμό παρουσίασε η ομάδα της Κολομβίας, Ντεπορτίβο Πάστο (176 διαφορετικοί παίκτες) ενώ ο χαμηλότερος μετρήθηκε για την Σανγκάϊ SIPG στην Κίνα (44 παίκτες). Οι σύλλογοι από τη Νότια Αμερική κατέχουν 7 από τις 10 πρώτες θέσεις και 14  από τις 20 κορυφαίες. Αντίστοιχα, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων περιορίζονται σε χαμηλά νούμερα, όπως η Μάντσεστερ Σίτι (52), η Ρεάλ Μαδρίτης (54) και η Μπάγερν Μονάχου (59).