Πρόθεση της ΟΧΕ να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις για τη σεζόν 2019-20

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας έκανε γνωστή την πρόθεσή της να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις για την περίοδο 2019-2020.

Η πρόθεση αυτή έγινε γνωστή έπειτα από τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δ.Σ τοης ΟΧΕ και σε συννενόηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF), βάζοντας ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τις διοργανώσεις το διάστημα, που αρχίζει από τις 1-7 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως δύο είναι οι ομάδες που εκπροσωπούν την Θράκη στα εθνικά πρωταθλήματα φέτος: στην Α2 Ανδρών οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης και στην Β’ Εθνική η Ασπίδα Ξάνθης.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υπάρχει η συμμετοχή της ΑΕΚ του Εβρίτη Βαγγέλη Αραμπατζή στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών και τα προκριματικά EURO 2020 Γυναικών 3η-6η αγωνιστική με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, στην οποία μετέχει η Μάγδα Κεπεσίδου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

Πρόθεση της Ομοσπονδίας να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της σεζόν 2019-2020

Tο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χάντμπολ λόγω της πανδημίας του κορονοϊου που μοιραία έχει προκαλέσει την επ’ αόριστον αναβολή των διοργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σχετικά με τις προτεινόμενες ημερομηνίες για την συνέχιση των Ευρωπαϊκών Διασυλλογικών και Εθνικών διοργανώσεων, όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μετέφερε μάλιστα και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της EHF Μίκαελ Βίντερερ για αυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τις διοργανώσεις, το οποίο αρχίζει 1-7 Ιουνίου με τις παρακάτω διοργανώσεις:

-Προκριματικά EURO 2020 Γυναικών 3η-6η αγωνιστική με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας (σε ένα γήπεδο με τη μορφή τουρνουά από Τετάρτη έως Κυριακή)

-Φάση των “16” Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών

-Προημιτελικά ΕΗF Cup και Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (συμμετέχει η ΑΕΚ)

«Από τον αθλητισμό θα ξεκινήσει η νέα κανονικότητα»

«Με δεδομένο ότι τα σωματεία ανέστειλαν την λειτουργία τους και οι αθλητές και αθλήτριες μας αδυνατούν να προπονηθούν πόσο μάλλον να αγωνιστούν, η βάση της διαχείρισης αυτής της κρίσης δεν μπορεί να είναι ίδια για όλα τα αθλήματα. Ειδικά για το άθλημα μας, οφείλουμε να την επεξεργαστούμε και να την αναλύσουμε με ξεχωριστό τρόπο. Προκειμένου να επιβιώσει το άθλημα, χρειαζόμαστε προπονητική προετοιμασία, τουλάχιστον 2-3 εβδομάδων και διοργάνωση αγώνων, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε με τον πιο ομαλό τρόπο την σεζόν. Θα περιμένουμε προκειμένου να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε, όταν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα από τους αρμόδιους φορείς. Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του χάντμπολ, αλλά και όλων των αθλημάτων, ως την βάση που θα στηριχθεί η κοινωνία και το κράτος, προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα κανονικότητα. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις σωστές προϋποθέσεις, έτσι ώστε το άθλημα να ξεπεράσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή την πρωτοφανή πανδημία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος του αθλήματος στην ΕΟΕ και Α’ Αντιπρόεδρος αυτής, Στέλιος Αγγελούδης επεσήμανε: «Η επόμενη ημέρα θα είναι εντελώς διαφορετική, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση του αθλητισμού. Πρέπει να σχεδιάσουμε πως θα κρατήσουμε το άθλημα και το σημαντικότερο να σταθούμε όρθιοι και την επόμενη χρονιά. Επίσης πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ολοκληρωθούν ομαλά οι διοργανώσεις της σεζόν».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ και μέλος του ΔΣ Τάσος Χειβιδόπουλος, σχετικά με τα Εθνικά Πρωταθλήματα, εισηγήθηκε στο ΔΣ: «Τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν κανονικά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ανάλογα με τις οδηγίες που θα υπάρξουν από τα αρμόδια υπουργεία που χειρίζονται την εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα πρέπει να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να οριστεί και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρης Σαουλίδης, εισηγήθηκε οι τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων των κατηγοριών Νέων-Εφήβων και Νεανίδων (που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν για τον Απρίλιο), να μεταφερθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, ανάλογα με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι αθλητικοί χώροι.