Επέτειος: 5 χρόνια από την ιστορική «απεργία» των παικτών του Εθνικού με την ανακοίνωση – μνημείο στο facebook της ομάδας

Η 7η Απριλίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο ιστορικές μέρες στην σύγχρονη η ιστορία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Όχι για κάποια αγωνιστική επιτυχία του. Τέτοια μέρα πριν ακριβώς πέντε χρόνια ο Εθνικός πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα στα χρονικά της χώρας, που οι παίκτες της έκαναν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο την δική τους «επανάσταση».

Σε μια περίοδο που ο πολύς κόσμος στην πρωτεύουσα του Έβρου ζούσε στα ροζ συννεφάκια των αγωνιστικών διακρίσεων και των ευρωπαϊκών συμμετοχών, σε μια εποχή που το χρήμα έρεε ή τουλάχιστον αφηνόταν αυτή η εντύπωση από τους πολλούς χορηγούς σε αφίσες και πινακίδες στο γήπεδο, σε μια εποχή που όλοι μίλαγαν για το θαύμα του Εθνικού και ειδικά οι διοικούντες του κυκλοφορούσαν με φουσκωμένα μυαλά στην πόλη, οι παίκτες αποφάσιζαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ο Εθνικός δεν έγινε η πρώτη ομάδα που οι παίκτες του ξεκίνησαν αποχή από τα καθήκοντά τους. Το έχουν κάνει πολλοί ακόμα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ούτε ενδεχομένως ήταν οι πρώτοι που εξέδιδαν ανακοίνωση σε βάρος της διοίκησης της ομάδας τους. Ωστόσο το να δημοσιοποιείται αυτή η ανακοίνωση αυτή από τα ίδια τα μέσα του συλλόγου, να φεύγει e-mail προς τους δημοσιογράφους από την επίσημη ηλεκτρονική του διεύθυνση και να αναρτάται στην επίσημη σελίδα του ΤΑΑ στο facebook, τον έλεγχο του οποίου παραδοσιακά έχει η… εκάστοτε διοίκηση, είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ και πουθενά αλλού – και ούτε πιθανότατα θα συμβεί ξανά ποτέ.

Έντονο ήταν το παρασκήνιο εκείνης της ιστορικής ανακοίνωσης. Μάλιστα, όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής στο ThrakiSportS, με την αιφνιδιαστική εκείνη κίνηση των παικτών, που όλοι μαζί ανάρτησαν στα προσωπικά τους προφίλ αυτήν την ανακοίνωση που πρώτα ωστόσο ανέβηκε στο επίσημο προφίλ του ΤΑΑ Εθνικός, την κίνησή τους την στήριζε και ο τότε κόουτς Σάκης Μουστακίδης – έτερον εκάτερον αν πιο πριν σύμφωνα με όσα είχαν διαρρεύσει τότε, είχε κάνει προσπάθεια να την αποτρέψει.

Ήταν η κίνηση που ταρακούνησε για τα καλά τα νερά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, άνοιξε τα μάτια σε αρκετούς χρηματοδότες για το που τελικά κατέληγαν τα χρήματά τους, έφερε μεν άμεσα ζεστό χρήμα με έκτακτη επιδότηση του Δήμου αλλά και με μεγάλη καχυποψία πλέον, προκάλεσε τελικά διοικητικές εξελίξεις και κυρίως διέλυσε τα ροζ συννεφάκια στα οποία κάθονταν κάποιοι (κυρίως διοικούντες την ομάδα αλλά και πολιτικοί, χρηματοδότες, χορηγοί, απλοί φίλαθλοι).

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε και μια μεγάλη αλήθεια είναι ότι όσα έζησε και εξακολουθεί να βιώνει την φετινή σεζόν η ομάδα, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στα λάθη εκείνων των διοικήσεων. Άλλωστε, παίκτης που πανηγυρίζει στην κεντρική φωτογραφία εκείνης της εποχής, είναι ανάμεσα σε εκείνους που μπλόκαραν τον περασμένο Δεκέμβριο τη δυνατότητα μεταγραφών από την Εθνικό λόγω χρωστουμένων που υπάρχουν από εκείνο το διάστημα προς το πρόσωπό του.

Η παρακάτω δημοσίευση, που ακόμα μπορεί κανείς να την βρει αναρτημένη στην επίσημη σελίδα του ΤΑΑ Εθνικός στο facebook, μια μέρα σαν και αυτήν ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στις 19:16 το απόγευμα της 7ης Απριλίου του 2015, αποτελεί το τεκμήριο ότι ο γίγαντας που χτιζόταν εκείνα τα χρόνια είχε τελικά δυστυχώς πήλινα πόδια…