Απάντηση από Ζιώγα σε Δαστερίδη: «Τα λιπάσματα δεν ήταν για τα αθλητικά σωματεία, χάρη σε εμένα ωφελήθηκαν»

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η καταγγελία του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Ηλία Δαστερίδη σε σχέση με τους τόνους λιπασμάτων που δόθηκαν ως δωρεά από τον TAP για να αξιοποιηθούν μεταξύ άλλων στα γήπεδα των ομάδων.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Ζιώγας (δεξια στην οικογεναική φωτο από επιτυχία του γιου του Μένιου με την ΑΕΚ Έβρου) διέψευσε κατηγορηματικά ότι έγινε ποτέ οποιαδήποτε τέτοια δωρεά από τον TAP, για αυτό διευκρίνισε ότι δεν ήρθε ποτέ θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για αποδοχή τέτοιας δωρεάς. «Δεν έγινε καμία παραχώρηση στον Δήμο. Δεν είχε ποτέ ο Δήμος αυτά τα λιπάσματα. Αυτά μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την εταιρεία, ήταν να διατεθούν στους αγρότες. Ήταν μια εξυπηρέτηση για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα», διευκρίνισε ο Ζιώγας μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum.

Ουσιαστικά είπε ότι τηλεφωνικά και όχι γραπτώς η εταιρεία παρακάλεσε την δημοτική αρχή να μοιράσει εκείνη τα λιπάσματα, κατά προτίμηση σε αγρότες που είχαν χωράφια στο σημείο από το οποίο πέρασε ο αγωγός, διευκολύνοντάς την στην υλοποίηση της δέσμευσής της απέναντι στην τοπική κοινωνία. «Κάναμε μια εξυπηρέτηση, δεν υπήρχαν κριτήρια σε ποιους θα δοθούν και αν υπήρχαν, υπήρχαν μόνο από τον TAP. Μας ζήτησαν εγγράφως να τους στείλουμε απλά την λίστα με τους παραλήπτες. Ο Δήμος δεν είχε καμία σχέση, δεν πήρε λιπάσματα προς χρήση του», είπε χαρακτηριστικά ο Ζιώγας.

Σε σχέση με το τι έγινε με τα αθλητικά σωματεία, ο Χρήστος Ζιώγας ανέφερε: «Ήθελα εγώ να δώσω και στα αθλητικά σωματεία. Πήρα τηλέφωνο μόνος μου τον TAP να ρωτήσω για τα σωματεία, αφού είδα ότι περίσσευε. Δεν έδωσα από μόνος μου λιπάσματα. Τους ρώτησα στον TAP, μου είπαν “βεβαίως και μπορείς” και άρχισα να δίνω στο τέλος της θητείας μας, μετά τις 20 Αυγούστου και στα αθλητικά σωματεία για τις ανάγκες τους. Έδωσα σε 5-6 σωματεία, όσα βρήκα γιατί κάποιοι έλειπαν σε άδειες, ολοκληρωνόταν και η θητεία μας. Αν είχα και άλλες μερικές ημέρες θα είχαν πάρει και τα υπόλοιπα. Απομένουν 6,5 τόνοι τους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει η τωρινή δημοτική αρχή και αν θέλει να τα διαθέσει επίσης σε αθλητικά σωματεία, σε αυτά που δεν πήραν τότε».

Ο Χρήστος Ζιώγας διευκρίνισε ότι για τους λόγους ότι όλο αυτό ήταν άτυπο και δεν γινόταν επίσημο μέσω του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δεν μπορούσε να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση που να καλεί τα σωματεία ή όποιους τυχόν ενδιαφέρονταν για τις συγκεκριμένες ποσότητες των λιπασμάτων. Επέμεινε μάλιστα ότι και η νέα δημοτική αρχή θα έπρεπε να διαθέσει αυτό το υπόλοιπο στα αθλητικά σωματεία, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος αν οφείλει να λογοδοτήσει σε κάποιον είναι μόνο στον TAP, στον οποίο δόθηκαν εγγράφως όλοι οι παραλήπτες των λιπασμάτων, όπως εξαρχής είχε ζητηθεί.

Από την πλευρά του, ο νυν αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης απαντώντας με την σειρά του, υποστήριξε ότι υπήρχαν παραστατικά και δελτία αποστολής προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά και σχετικές εξουσιοδοτήσεις από τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη προς τον αντιδήμαρχό του κ. Ζιώγα να κάνει την παραλαβή. «Μας λέει ο κ. Ζιώγας ότι αυτά δεν δόθηκαν στον Δήμο; Και τότε που δόθηκαν; Στον κ. Ζιώγα για να κάνει προσωπική πολιτική; Αν ισχύει αυτό, πώς τον εξουσιοδότησε ο δήμαρχος;», είπε ο Δαστερίδης.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Maximum και ο επίσης πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Παντελίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι «έπρεπε να περάσει το θέμα των λιπασμάτων από το δημοτικό συμβούλιο από την στιγμή που υπήρχε δελτίο αποστολής προς τον Δήμο για παροχή δωρεάς». Ο ίδιος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε απόλυτη άγνοια και με έκπληξη είπε ότι πρώτη φορά άκουσε ότι υπήρχε τέτοια δωρεά και τέτοια δυνατότητα για τα αθλητικά σωματεία της πόλης, για τα οποία και ο ίδιος είχε προσωπικό ενδιαφέρον.