Αναμνήσεις Παγκοσμίου Εφήβων 2011 με έντονο Θρακιώτικο ενδιαφέρον

Τα χρυσά παιδιά της σύγχρονης εποχής της Εθνικής Ελλάδας μεσουρανούσαν στα εφηβικά και παιδικά διεθνή κύπελλα. Εθνικές ομάδες με έντονο Θρακιώτικο ενδιαφέρον ενδιαφέρον, με την παρουσία των Ραφαήλ Κουμεντάκη (Νο 18) , Δημήτρη Χατζόπουλο (Νο 13), Γιάννη Σκαρλατίδη (Νο 3), Ανέστη Δαλακούρα (Νο 8) και Δημήτρη Κωνσταντινίδη (Νο 7). Τέλος προπονητής της ομάδας ήταν ο Μάκης Δημητριάδης.

Για την ιστορία η συγκεκριμένη ομάδα μετά την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα λίγο καιρό πριν κατέλαβε την 7η θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε στην πρώτη φάση και στον όμιλο με Τυνησία, Ρωσία και Κίνα πέτυχε το 3 στα 3, με 9 σετ κερδισμένα και κανένα χαμένο. Στην δεύτερη φάση και σε νέο όμιλο η Εθνική έκανε τρεις ήττες από Ισπανία, Βουλγαρία και Γαλλία κερδίζοντας μόνο ένα σετ.

Στην συνέχεια στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, η Εθνική ηττήθηκε ξανά από την Βουλγαρία, κερδίζοντας την Κίνα και έτσι κατέλαβε την 7η θέση.

Εθνική Ομάδα Εφήβων (Δημητριάδης): Κουμεντάκης, Δαλακούρας Ανέστης, Κωνσταντινίδης, Σκαρλατίδης, Λιόντας, Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Ζήσης (λ), Τζιουμάκας, Χατζόπουλος, Στίγγας, Μαδούρας.