Αναμνήσεις και συγκινήσεις από την φωτογραφία με την κάρτα του Κοντογιαννίδη στον Χουάν Ραμόν Ρότσα

Ο παλαίμαχος Θρακιώτης διαιτητής Κυριάκος Κοντογιαννίδης δείχνει κάρτα στον Χουάν Ραμόν Ρότσα, σε αναμέτρηση που διεξάγεται στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την σεζόν 1982-1983.

Η αναδημοσίευση αυτής της φωτογραφίας στο facebook από τον γιο του πρώτου Ρωμανό έγινε με το χιουμοριστικό σχόλιο «Πατέρα μου μοιάζεις αρκετά Χο Χο !!!». Αλλωστε, ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης ακολούθησε τα χνάρια του στην διαιτησία αν και τυγχάνει πλέον και προπονητής της εκ των πρωτοπόρων στον πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης ομάδας του Φίλιππου Δροσερού. Αυτή η αναδημοσίευση, λοιπόν, προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και πολλές συγκινήσεις.

«Η φωτογραφία πρέπει να ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΦΗ. Ήταν ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ τού ΣΔΠ ΘΡΑΚΗΣ και είχε επόπτες τότε σήμερα βοηθούς τους ΑΣΜΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗ. Καί οι δύο από τόν ΣΔΠ ΘΡΑΚΗΣ. Ημουν στο γήπεδο. Δεκεμβριος 1982», θυμήθηκε ο επίσης παλαίμαχος διεθνής βοηθός διαιτητή Νίκος Κακουλίδης.

«Το πρώτο μου παιχνίδι σάν νέος διαιτητής (επόπτης σε τοπικό) τού ΣΔΠ ΘΡΑΚΗΣ τό έκανα με τον πατέρα σου ΚΥΡΙΑΚΟ. Τον ευχαριστώ», πρόσθεσε σε άλλο σχόλιο ο Νίκος Κακουλίδης.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Ταπαντζάς, ο οποίος επίσης σφύριξε στην Α’ Εθνική και είναι σήμερα παρατηρητης διαιτησίας σε αγώνες της Super League, σχολίασε: «Ο πιο αγαπημένος πρόεδρος. Μας είχε σαν παιδιά του. Πρότυπο για όλους τους νεώτερους. Πήραμε ΠΟΛΛΑ. Τον ευχαριστούμε».

«Απο τους πολύ καλούς διαιτητές ο Κυριάκος και πολύ καλό παιδί !!!!», σχολίασε από την πλευρά του ο Νίκος Φύριος, επί πολλά χρόνια ασχολούμενος με το ρεπορτάζ της διαιτησίας στο Φως των Σπορ και στον Ελεύθερο Τύπο, ο οποίος στην συνέχεια ασχολήθηκε και με τα διοικητικά της ΕΠΟ.

«Σας Ευχαριστώ για τα συγκινητικά σας λόγια Με πήγατε πολύ πίσω στο χρονο», ανέφερε ο Κυριάκος Κοντογιαννίδης εμφανώς συγκινημένος, ενώ ο Τάσος Κοντογιαννίδης, από τους κορυφαίους Θρακιώτες δημοσιογράφους και ιστορικούς, προτίμησε να κάνει ένα σχόλιο για τον γιο του Κυριάκου Ρωμανό – ο οποίος και ξεκίνησε με την δημοσίευσή του αυτό το μπαράζ των σχολίων:

«Ο Ρωμανός Κοντογιαννίδης, ως διαιτητής υπήρξε δίκαιος και σωστός. Με συγκίνηση τον είδα στη Νέα Φιλαδέλφεια στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΦΗ να σφυρίζει χωρίς να υπάρξει καθ’ ολη την διάρκεια του αγώνα διαμαρτυρία και από τους 22 ποδοσφαιριστές!!! Εύγε του!»