14.000 ευρώ από τον Δήμο Κομοτηνής για να ελεγχθούν μπασκέτες, ποδοσφαιρικές εστίες και στυλοβάτες βόλεϊ σε όλα τα γήπεδα

Στον έλεγχο και πιστοποίηση της συμμόρφωσης του ελεύθερα προσβάσιμου αθλητικού εξοπλισμού των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών συγκροτημάτων, όπως εξοπλισμός καλαθοσφαίρισης, εστίες ποδοσφαίρου και χειροσφαίρισης, ιστοί και στυλοβάτες πετοσφαίρισης, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής.

Το κόστος του ελέγχου αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 14.135 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Αναμένεται να ελεγχθούν 125 μπασκέτες, 68 εστίες ποδοσφαίρου ή χειροσφαίρισης και 19 ιστοί και στυλοβάτες πετοσφαίρισης.

Η διαδικασία επιθεώρησης και πιστοποίησης του εξοπλισμού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έλεγχο συμμόρφωσης του εξοπλισμού, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15312:2007+Α1 και την οδηγία 2001/95/ΕΚ για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων, οπτικό έλεγχο του εξοπλισμού, διαστασιολογικό έλεγχο και έλεγχο ασφαλούς λειτουργίας, έλεγχο παγιδεύσεων μερών του σώματος και έλεγχο θεμελίωσης του εξοπλισμού.

Οι έλεγχοι θα γίνουν σε γήπεδα τόσο εντός της Κομοτηνής όσο και στους οικισμούς, αλλά και σε σχολικές μονάδες.
 Συγκεκριμένα έλεγχοι θα γίνουν σε γήπεδα στις οδούς Παναγιώτη Ελή, Νίκου Μπελογιάννη, Θράκης, Ευξείνου Πόντου, Ζυμβρακάκη και Παιονίου, καθώς και στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης αλλά και το Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής.
Επίσης θα γίνουν έλεγχοι και στα γήπεδα στους οικισμούς Φαναρίου, Υφαντών, Παγουρίων, Ν. Σιδηροχωρίου, Κικιδίου, Παραδημής Ηφαίστου, Ασωμάτων, Γρατινής, Πανδρόσου, Στυλαρίου, Σιδηράδων, Ιάμπολης, Κάλχα, Ροδίτη, Ανθοχωρίου, Θρυλορίου, Κοσμίου, Μεγάλου Δουκάτου, Μικρού Δουκάτου, Αγίων θεοδώρων, Νέας Αδριανής, Πόρπης, Μέσης, Αιγείρου, Νέας Καλλίστης, Καλλίστης, Καρυδιάς, Μεσοχωρίου, Φύλακα, Μεσσούνης, Καλαμόκαστρου και Μεγ. Κρανοβουνίου.
Τέλος θα γίνουν έλεγχοι στα γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια όλων των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά εντός της πόλης.