Ολοκλήρωσε την 14ήμερη αυστηρή καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας και επιστρέφει στην Θράκη ο Σεϊδάν Μαμούτ

Ολοκλήρωσε την αυστηρή καραντίνα διάρκειας 14 ημερών στο ξενοδοχέιο Στάνλεϊ στην Αθήνα ο Σεϊδάν Μαμούτ και από το μεσημέρι του επετράπη να αποχωρήσει από αυτό και να επιστρέψει στην Θράκη.

Ο κομοτηναίος πρώην παίχτης του Πανθρακικού, την φανέλα του οποίου φόρεσε και σε τρεις αγώνες της πρώτης του ομάδας στην Α’ Εθνική, ήταν ο «σουπερλιγκάτος» ποδοσφαιριστής που είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS ότι είχε τεθεί σε αυστηρή καραντίνα από την ελληνική κυβέρνηση αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό.

Ο Σεϊδάν μαμούτ βρισκόταν στην Μαγιόρκα της Ισπανίας μαζί με φίλους του, για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Επέστρεψε στην Ελλάδα εσπευσμένα από την Ισπανία πριν από ακριβώς δύο εβδομάδες, με το ένα από τα δύο αεροπλάνα που ναύλωσε η ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ως γνωστόν, σε όλα τα πρόσωπα εκείνης της αποστολής ζητήθηκε να παραμείνουν σε αυστηρή καραντίνα.

Εκείνη η ομάδα των περίπου 280 επιβατών από την Ισπανία, κυρίως φοιτητών, είχε χαρακτηριστεί ως υγειονομική βόμβα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αφού πάνω από 20 άτομα είχε βρεθεί θετικά στον κορονοϊό. Ο Σεϊδάν Μαμούτ δεν ήταν ωστόσο από αυτούς. Το δείγμα που του έγινε με σάλιο ήταν αρνητικό και για αυτό του δόθηκε η δυνατότητα να αποχωρήσει, εφόσον το επιθυμούσε, παραμένοντας όμως για 14 μέρες σε καραντίνα.

Ο ίδιος προτίμησε να παραμείνει στο αθηναϊκό ξενοδοχείο, όπως του δόθηκε η δυνατότητα, ώστε να μην διακινδυνεύσει να μεταφέρει τον ιό στους δικούς του ανθρώπους, στην περίπτωση που αυτός εκκολαπτόταν αλλά απλά δεν είχε ακόμα εκδηλωθεί (όπως συνέβη με πολλούς άλλους). Τελικά και το δεύτερο δείγμα στον Κομοτηναίο ποδοσφαιριστή βγήκε αρνητικό και έτσι με την συμπλήρωση της 14ήμερης καραντίνας, σήμερα του επετράπη να αφήσει το ξενοδοχείο και να επιστρέψει στην Θράκη.

Ο 27χρονος Σεϊδάν Μαμούτ προέρχεται από τις ακαδημίες του Πανθρακικού και το 2013 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της Κομοτηνής. Φόρεσε σε τρεις αγώνες τη φανέλα της στο πρωτάθλημα της Super League, αγωνιζόμενος συνολικά 112 λεπτά, ως βασικός για ένα ολόκληρο 90λεπτο με την Καλλονή και ως αλλαγή με τον Παναθηναικό (4′) και με τον Ατρόμητο (15′).

Μετά τον Πανθρακικό μετακόμισε Αλεξανδρούπολη στον τοπικό Εθνικό που τότε αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική και ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ Κοσμίου όπου ήταν άτυχος με σοβαρούς τραυματισμούς ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, με τον οποίο πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ. Τον περασμένο Ιανουάριο μετακόμισε στον Κομψάτο Πολυάνθου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πλέον το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί πλέον την προτεραιότητά του, αφού προέχουν πλέον οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, εξαιτίας των οποίων βρέθηκε και στη Μαγιόρκα.