«Μένει σπίτι» και εμπλουτίζει τις γνώσεις του με… Κλοπ και Γκουαρντιόλα ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης

Μένει σπίτι και αφιερώνει τον χρόνο του διαβάζοντας βιβλία σχετικά με την προπονητική και βλέποντας τις τακτικές των Κλοπ και Γκουαρντιόλα ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης.

Ο θρακιώτης προπονητής του Νέστου Χρυσούπολης σημείωσε μιλώντας στο kavala-sports ότι την περίοδο αυτή της καραντίνας είναι καλό οποιοσδήποτε, μένοντας σπίτι, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στον τομέα της εργασίας του.

Ακόμα, σε ερώτηση που αφορούσε το πρωτάθλημα, έκφρασε τον ειλικρινή προβληματισμό του για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών εξαιτίας της μεγάλης αποχής, όταν φυσικά αυτό θα μπορέσει να ξαναξεκινήσει.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι κάνει στις μέρες της καραντίνας, απάντησε: «Όταν το ποδόσφαιρο είναι ο τρόπος ζωής σου είναι πραγματικά επώδυνο να απέχεις από τη μυρωδιά των αποδυτηρίων, από το άρωμα του χλοοτάπητα. Πρέπει όμως εμείς οι προπονητές, τώρα που βρίσκουμε χρόνο να είμαστε σπίτι, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, για να βοηθήσουμε τις ομάδες που δουλεύουμε να δείχνουν πάντα κάτι πρωτοποριάκο και ξεχωριστό. Υπάρχουν πολύ ωραία βιβλία όπως το «Προπόνηση μετάβασης», το «Ετήσιο πλάνο προπόνησης» όπως και οι τακτικές του Γκουαρντιόλα και του Κλοπ που είναι εξίσου ελκυστικές. Καλό θα είναι μένοντας σπίτι, που είναι το βασικό στάδιο της ζωής μας, αυτήν την στιγμή να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά ο καθένας στην εργασία και στον τομέα του».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Κετσιεμενίδης σχολιάζει στο kavala-sports: «Η καραντίνα πρέπει να μας διδάξει να ζούμε τη ζωή διαφορετικά και το παραμικρό που ζούμε να το εκτιμάμε. Κυρίως να έρθουμε πιο κοντά στην θρησκεία μας γιατί όλα είναι ένα μήνυμα στην ζωή, ένα μήνυμα που πρέπει να το αποκρυπτογραφούμε».

Οσο για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του για το πρωτάθλημα; «Σε ότι αφορά την ομάδα μας αναμένουμε την έναρξη πράγμα που με φοβίζει για όλους τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων. Θα έχουν μεγάλη αποχή και θα τους υποχρεώσουμε να μπουν σε υψηλούς ρυθμούς για το υπόλοιπο της χρονιάς, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Πρέπει τον αθλητή σε ότι απόφαση και να πάρουν να τον βάλουν πάνω από όλα, είτε αυτά λέγονται συμφέροντα είτε θελήματα κάποιων. Παρόλα αυτά όποια απόφαση και να παρθεί εμείς θα είμαστε εκεί να την βγάλουμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται για τα παιδιά κυρίως. Βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά σε συζήτηση με τον πρόεδρο και με μέλη της ομάδας για το μέλλον μας και αναμένουμε αποφάσεις. Εύχομαι να βγούμε από όλο αυτό δυνατοί και υγιείς και όλα τα άλλα γίνονται!!!»