Η Ναζίρη επέστρεψε στο Διδυμότειχο για τις μέρες του κορονοϊού και κάνει σύγκριση με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Σπυριδούλα Ναζίρη αποφάσισε να γυρίσει στη γενέτειρά της και να περάσει μαζί με την οικογένειά της στο Διδυμότειχο τις μέρες του κορονοϊού.

«Εγώ είμαι από τις τυχερές διότι έχω χωρίο οπότε ήρθα εδώ για να περάσω την καραντίνα μου. Έφυγα από την Θεσσαλονίκη γιατί θα μου ήταν πολύ δύσκολο, δεν θα μπορούσα να τρέξω αφού είναι κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της κατάστασης. Οπότε ήρθα στο χωρίο μου, στο Διδυμότειχο. Βγαίνω εδώ, τρέχω αλλά κάνω και ασκήσεις στο σπίτι», είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο Yellow Radio.

Τι κάνει σε καθημερινή βάση; «Θα κάνω στο σπίτι ασκήσεις και μετά θα βγω στον δρόμο για τρέξιμο γιατί όλα είναι κλειστά. Όλα τα στάδια κλειστά. Υπήρξε μια πιθανότητα να μπορέσουν να προπονηθούν τα παιδιά που είναι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά επειδή ακυρώθηκαν δεν κάνουν ούτε εκείνοι. Πραγματικά η καραντίνα έχει «πιάσει» τους πάντες (γέλια)».

Στο Διδυμότειχο πως είναι η κατάσταση; Η Ναζίρη απαντά: «Παρατηρώ πως εδώ ο κόσμος είναι πιο φοβισμένος απ’ότι στην Θεσσαλονίκη γιατί είναι και πιο μικρή κοινωνία. Τώρα σχετικά με τα μέτρα που πάρθηκαν και τους απαραίτητους ελέγχους μπορώ να πω πως εδώ είναι πιο χαλαρά, δεν ελέγχουν π.χ τόσο συχνά όσο στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχει πολλούς κατοίκους γι’αυτό και προστατεύονται πιο πολύ, αν κολλήσει ένας σε μια μικρή κοινωνία θα γίνει και εδώ χαμός».

Τα μέτρα έχουν παρθεί κανονικά; «Τα πάντα, αφού και εδώ δεν προλαβαίνουμε τα πάρουμε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Όπως το βιώνουν σε μια μεγάλη πόλη, το βιώνουν και εδώ απλώς σίγουρα εδώ ο έλεγχος είναι πιο περιορισμένος». Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο κρούσμα στην περιοχή, απαντά: «Επιβεβαιωμένο όχι αν και έχω ακούσει ειδικά για τα γύρω χωριά, αλλά δεν το λένε προς τα έξω. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι».

Ποια ήταν τα σχέδια της Σπυριδούλας Ναζίρη πριν συμβούν όλα αυτά; «Ο μεγαλύτερος στόχος μας πάντα είναι το καλοκαίρι. Είχαμε κάνει κάποιους αγώνες στον κλειστό Στίβο, πήγαμε και στο Πανελλήνιο στην Αθήνα που ήταν ουσιαστικά ο τελευταίος αγώνας πριν συμβεί όλα αυτά. Δεν πήγε τόσο καλά..». Άρα την επηρεάζει αρκετά η τωρινή κατάσταση; Προσγειωμένη η αθλήτρια του Άρη Θεσσαλονίκης και πιο πριν του Πρωτέα και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, απαντά: «Ναι αλλά αυτό συμβαίνει σε όλους του αθλητές. Ωστόσο πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να βγούμε και πιο δυνατοί, να τηρούμε τα μέτρα και μετά να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας».