Δ. Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη: «Εμείς εδώ φάγαμε γκολ από τα αποδυτήρια»! 3.500 νεκροί σε 24 ώρες στις ΗΠΑ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Σκάι φιλοξενήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Δημήτρης Φιλιππίδης, παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης Hellas FM και ανταποκριτής του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο επώνυμους οπαδούς του ΑΟΞ στο εξωτερικό, γιο παλιού παίχτη της Ασπίδας Ξάνθης ο οποίος στο παρελθόν έχει εκτελέσει και χρέη… ανταποκριτή του ThrakiSportS, ως φίλος της ιστοσελίδας που πάντα κρατάει τις επαφές με την πατρίδα και δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του. Άλλωστε συχνά στο προφίλ του ανεβάζει φωτογραφίες με φανέλες της ομάδας της Ξάνθης.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι και μίλησε με άκρως ποδοσφαιρικούς όρους για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ αναφορικά με τον κορονοϊό. «Πιο πριν στο δελτίο σας αναφέρατε ότι η Ελλάδα πήρε νωρίς τα μέτρα, έχει κρατήσει για την ώρα και το σημαντικό είναι να συνεχίσει έτσι ώστε να μην φάει γκολ στο 90′. Εμείς εδώ στις ΗΠΑ φάγαμε γκολ από τα…. αποδυτήρια. Είναι τεράστιες οι ελλείψεις και τα κενά και από την κεντρική κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση. Υπάρχει τεράστια αίσθηση ανασφάλειας. Όποιος δεν έχει περπατήσει στο Μανχάταν που ήταν το κέντρο του κόσμου, το οποίο πλέον είναι άδειο και παντού υπάρχει η οσμή του θανάτου, δεν μπορεί να φανταστεί για τι μιλάμε. Στη Νέα Υόρκη του 2020 προσπαθούμε να βάλουμε δωμάτια εντατικής σε τέντες. Υπάρχει παντού ο φόβος, έχουμε χάσει ανθρώπους, ακόμα και Έλληνες ομογενείς εδώ, οι οποίοι πεθαίνουν μόνοι. Πριν λίγα λεπτά ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε την κατάσταση ενδεχομένως χειρότερη και από το Περλ Χαρμπορ. Οι νεκροί μόνο στη Νέα Υόρκη είναι περισσότεροι από αυτούς της 11ης Σεπτέμβρη και ακόμα είμαστε στην αρχή της αναρρίχησης του λόφου, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα».

Σε ερώτηση του Νίκου Στραβελάκη για το τι επιτρέπεται και τι όχι στις ΗΠΑ, που πλέον έχουν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο ενώ όπως επισημάνθηκε κατέγραψε 3.500 νεκρούς σε μία μόνο ημέρα, ο Δημήτρης Φιλιππίδης απάντησε: «Έχουν κλείσει επιχειρήσεις. Υπάρχει συμβουλή να μείνουν σπίτι σε 40 πολιτείες σε όλη τη χώρα. Αλλά είναι συμβουλή. Εγώ όποια ώρα θέλω μπορώ να βγω έξω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους ανεγκέφαλους έχουμε εδώ. Μόλις πριν τρεις μέρες έκλεισαν τα γηπεδάκια μπάσκετ, όποιος ήθελε πήγαινε και έπαιζε. Δεν έχουν ακόμα κλείσει τα πάρκα. Η κατάσταση είναι δραματική». Μάλιστα, κάνοντας την σύγκριση με την Ελλάδα είπε: «Αναφορικά με τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα, αμερικανοί δημοσιογράφοι με τους οποίους μιλάω μας βγάζουν το καπέλο, για πρώτη φορά το κάνουν αυτό απέναντι σε μια χώρα που επί 10 χρόνια ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Λένε μακάρι να είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα στις ΗΠΑ. Δεν θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Είναι δραματικά τα νούμερα».

Την ίδια ώρα ωστόσο που ο Τραμπ μιλάει ενδεχομένως για περισσότερους νεκρούς από τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνάντηση με αθλητικούς φορείς δήλωσε ότι ανυπομονεί να ξαναδεί τις ομάδες αλλά και τους φιλάθλους στα γήπεδα. Πως το σχολιάζει αυτό ο Δημήτρης Φιλιππίδης; «Νομίζω ότι αυτά τα λέει για να καθησυχάσει τον κόσμο, αλλιώς είναι χωρίς λογική. Το βράδυ που παρέδωσε την κυβέρνηση ο Ομπάμα, τα επιταλεία των πριν και των επόμενων είχαν βάλει κάτω τα πιο εφιαλτικά σενάρια όπως πυρηνικό πόλεμο ή πανδημία. Οπως αποδεικνύεται, δεν έγινε τίποτα. Θα έπρεπε να υπάρχουν αποθήκες με μηχανήματα οξυγόνου και δεν υπάρχουν. Μου έστειλαν πριν λίγο φωτογραφία από παρκινγκ νοσοκομείου στο Λονγκ Άιλαντ όπου θα βάλουν 105 κρεβάτια. Φωνάζουν για την Κίνα ότι απέκρυψε στοιχεία και ενδεχομένως αυτό να συνέβη, αλλά δεν μιλάμε για σενάριο που μας ήρθε ξαφνικά όπως η 11η Σεπτεμβρίου αλλά για κάτι που το βλέπαμε και που πλέον είναι μια πραγματικότητα…».