«Κρέμασε» τα γάντια του και ξεκίνησε τις κατασκευές στη Μοζαμβίκη πρώην πορτιέρο του Έβρου (+photos)

Αλλαγή καριέρας έχει πραγματοποιήσει την τελευταία τριετία ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από την ομάδα του Έβρου Σουφλίου, ο πανύψηλος Λημνιός Γιάννης Γκουτζέλας.

Αν και με σπουδές στην Δασολογία, έγινε εργολάβος μετακομίζοντας οικογενειακώς στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Μοζαμβίκη. Μάλιστα τον ύψους 1.95 μέτρων 28 χρονο πρωην τερματοφύλακα, ο οποίος για έναν χρόνο φόρεσε τη φανέλα του Έβρου Σουφλίου στην Γ’ Εθνική (φωτο από την αναμέτρηση εναντίον του Άρη), από την πρώτη στιγμή πλησίασαν άνθρωποι από ομάδες της Μοζαμβίκης (η οποία τυγχάνει πρώην πορτογαλέζικη αποικια) ώστε να συνεχίσει την μπαλα εκεί, αλλά ο εργασιακός φόρτος έβαλε πρώιμο τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι goutzelas.jpg

Ο κουμπάρος του Θανάση Τοπούζη, καθώς τον πάντρεψε προ τριετίας με την αγαπημένη του Νικολέτα (φωτο δεξιά), κατοικεί πλέον μόνιμα στη Μοζαμβίκη και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της χώρας Μαπούτο κρεμώντας τα γάντια του.

Ο Λημνιος πορτιέρο ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη και τη σεζόν 2010-2011 ήταν επαγγελματίας στη Super League με τον Ηρακλή. Ακολούθησαν ο Μανδραϊκός, ο Μακεδονικός Νεάπολης, ο Διγενής Λακκώματος, ο Έβρος Σουφλίου, ο Πιερικός και ο Εθνικός Γαζώρου και η Επισκοπή.

Μάλιστα μιλώντας στο ThrakiSportS ήταν προβληματισμένος για το θέμα του κορονοϊού που αγγίζει πλέον και την Αφρική: «Μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα έχουμε μόλις 10 κρούσματα αν και φημολογειται ότι είναι πολύ περισσότερα, με την γειτονική Ν. Αφρική να είναι η χώρα με 1500 νουσούντες και 9 θύματα», λέει.

Πλέον οι εργασίες εχουν σταματήσει και στη Μοζαμβικη, την πατρίδα του αείμνηστου θρύλου της Μπενφίκα Εουσέμπιο, με την εταιρεία του Γκοτζέλα, την Lemnos Constructions που έχει προσωπικό κοντά στα 50 άτομα, να έχει αναστείλει και αυτή τις μεγάλες κατασκευές της.

Για το πως και δε συνέχισε το ποδόσφαιρο στη νέα χώρα διαμονής του, απάντησε: «Ακολούθησα τον πατέρα του στην Αφρική. Εαν και είχα προτασεις και από την Αυστραλία αλλα και με την άφιξή και στην Μοζαμβίκη, είδα πως δεν είχε μέλλον πλέον το ποδόσφαιρο για μένα και δεν είχα το κίνητρο που είχα μικρός όταν υπέγραψα επαγγελματικό συμβολαιο στον Ηρακλή».

Τέλος για τις αναμνήσεις του από το μικρό πέρασμά του από τον Έβρο, σχολίασε μιλώντας στο ThrakiSportS: «Είχαμε μια καταπληκτική ομάδα με παίκτες όπως ο κουμπάρος μου Τοπούζης, ο Λαμπερνάκης, ο Ερκάν, ο Λίτσιος, ο Τσαπάνης, ο Δραγανίδης, ο Εμρέ, ο Εφραιμίδης, ο Κουρέλλας, ο Μπινόπουλος και ο Κέρι. Στο Σουφλί έχω πολλούς φίλους και θα θυμαμαι όμορφα το διάστημα που έμεινα εκέι».

Ο Γιάννης Γκουζέλας με τον πατέρα του στη Μοζαμβίκη
Σε ορθόδοξη εκκλησία στη νέα χώρα διαμονής του
Ο Γιάννης Γκουτζέλας με ντόπιο φίλο του, ο οποίος μάλιστα σπούδασε στην Αθήνα