ΕΠΣ Ξάνθης: Το μήνυμα του Εχίνου Σπορ για τα κλειστά γήπεδα και τους αθλητικούς ομίλους

Ο Εχίνος Σπορ είναι η ομάδα του χωριού Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, το οποίο τελεί σε απόλυτη καραντίνα εδώ και ένα δεκαήμερο σχεδόν.

Η καραντίνα θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα ολοκληρωθεί το 14ημερο με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν ότι χάρη και στην πειθαρχία των κατοίκων, τα χειρότερα δείχνουν να έχουν αποτραπεί παρόλο που υπάρχει ακόμα φόβος και ανησυχία.

Μοιραία σε… «καραντίνα» βρίσκεται και η ομάδα του χωριού, ο Εχίνος Σπορ. Το γήπεδό του παραμένει κλειστό και οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν φυσικά προπονήσεις. Αλλά αυτό δεν θα άλλαζε ακόμα και αν δεν είχε τεθεί σε ειδική καραντίνα το χωριό.

Ως γνωστόν, όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της χώρας και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές ως και τις 11 Απριλίου. Και αυτό αφορά τους πάντες στην Ελλάδα, κάτι που θέλησε να κάνει γνωστό ο Εχίνος Σπορτ μέσα από το προφίλ του στο facebook.

Έτσι και έγραψε: «Ως και τις 11 Απριλίου τουλάχιστον θα μείνουν κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αθλητική όμιλοι σε όλη τη χώρα». Ενα σαφές μήνυμα, για να μην αισθάνεται κανείς μειονεκτικά. Αυτή η απόφαση έχει ληφθεί σε παννελαδικό επίπεδο και ισχύει για άπαντες – είτε είναι σε σκληρή καραντίνα είτε όχι.

Και φυσικά, ο κανόνας αυτός θα ισχύει πανελλαδικά και τουλάχιστον ως τις 11 Απριλίου και πιθανότατα για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες μετά, δεδομένου ότι έχουν παραταθεί για δύο εβδομάδες τα αυστηρά μέτρα περιορισμού κατοίκον στο σύνολο του πληθυσμού, μέχρι και τις 27 Απριλίου.