“Μένουμε σπίτι” και βλέπουμε τι έκαναν φέτος πρώην ξένοι αθλητές του ΑΟ Ορεστιάδας

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα επιστρέφουμε στον Έβρο και τον ιστορικό ΑΟ Ορεστιάδας και την περίοδο 2016-2017 όταν από την ομάδα εκείνη είχε ξεχωρίσει ο πολύ καλός Μολδαβός πασαδόρος Μαρίν Λέσκοφ.

Ο Μαρίν Λέσκοφ ήρθε να προσδώσει περισσότερη εμπειρία στην ομάδα και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο κλειστό “Νίκος Σαμαράς”. Η ομάδα της Ορεστιάδας εκείνη την χρονιά δεν κατάφερε να μείνει στην κατηγορία αλλά κατάφερε να τερματίσει να φτάσει στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο, όπου οι Εβρίτες ηττήθηκαν από την Κηφισιά με 3-1 σετ στον ημιτελικό.

Ο Μολδαβός πασαδόρος μετά το πέρασμα του από την Ορεστιάδα, αγωνίστηκε στην Νανσύ, ενώ την μεθεπόμενη χρονιά επέστρεψε για τον Φοίνικα Σύρου και φέτος αγωνίστηκε στην Ισραηλινή, Χαποέλ Ματέρ Ασέρ.

Με την Χαποέλ, ο Λέσκοφ τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στην πρώτη θέση, πετυχαίνοντας 16 νίκες σε 16 παιχνίδια σημειώνοντας το απόλυτα. Φυσικά για να στεφθεί Πρωταθλητής Ισραήλ ο Λέσκοφ θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα play off τα οποί αυτή την στιγμή έχουν αναβληθεί λόγω της πανδημίας του COVID19 που έχει χτυπήσει και το Ισραήλ.