Κοινό μήνυμα των τμημάτων βόλεϊ και μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής προς τους αθλητές που μένουν σπίτι

Ένα ξεχωριστό μήνυμα για τους αθλητές των ομάδων βόλεϊ και μπάσκετ αλλά και γενικότερα για όλους τους αθλητές δημοσίευσε η ΑΕ Κομοτηνής προσπαθώντας να τονώσει το ηθικό όλων αυτών που μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να αθλούνται.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα με όλες τις παραγωγικές συμβουλές για τους αθλητές που μένουν μέσα στο σπίτι καθώς και συμβουλές από τον αθλητικό ψυχολόγο της Liverpool:

Μετά από τα τελευταία γεγονότα με την εξάπλωση του κορωνοϊού πολλοί από εσάς δυστυχώς δεν μπορείτε να προπονηθείτε.Πολλοί από εσάς ανησυχείτε για το πως θα επανέλθετε μετά το πέρας του χρόνου όταν επιστρέψετε πίσω στη προπόνηση.

Δείτε το σαν μια ευκαιρία αυτοβελτίωσης σαν μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε τους στόχους σας, να κερδίσετε χρόνο στο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης και της διαχείρισης οτιδήποτε σας επηρεάζει και σας κρατά μακριά από την καλή απόδοση και την μέγιστη επίδοση.

Πολλοί μπορείτε να προπονηθείτε μόνοι σας στο σπίτι ή εκτός σπιτιού γύρω από το σπίτι σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον προπονητή σας για να σας συμβουλεύσει τι είδους προπόνηση και πρόγραμμα να ακολουθήσετε ασφαλώς.

Προσπάθησε να μην αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα: ύπνο, ξεκούραση και διατροφή, επειδή μετά όταν θα επιστρέψεις πίσω θα έχεις ακόμα μια επιπρόσθετη δυσκολία.

Δέκα λεπτά την μέρα μπορεί να σας βοηθήσουν και να σας κρατήσουν σε επαφή με το άθλημα.

Παράλληλα, μπορείς να δουλέψεις με τους στόχους σου. Να θέσεις καινούριους ή να αναπροσαρμόσεις τους παλιούς εφόσον δεν τους έχεις πετύχει ή είναι δύσκολο να τους πετύχεις τώρα.

Αυτή την δύσκολη περίοδο προσπάθησε να προσέχεις τι διαβάζεις! Μείνε μακριά από τις αρνητικές ειδήσεις. Επέλεξε προσεχτικά το τι θα διαβάζεις για να μην επηρεάζεσαι αρνητικά.

Τέλος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου επoικοδομητικά, να διαβάσεις διάφορα βιβλία ή άρθρα γύρω από το άθλημα σου, την αθλητική ψυχολογία, την διατροφή.

Σκέψου θετικά! Η περίοδος αυτή μπορεί να λειτουργήσει θετικά και ευεργετικά!

Ξεκούραση, αυτό-βελτίωση και θετική σκέψη!

Δεν χρειάζεται πανικός! Σκέψου υπεύθυνα, πρόσεχε τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου!

ΥΓ: όσοι από εσάς θέλετε να εκμεταλλευτειτε θετικά την περίοδο αυτή, να θέσετε στόχους ή να δουλέψετε θέματα που αφορούν την αυτοβελτίωση σας, πάντα υπάρχουν τρόποι ιδιαίτερα στην εποχή μας. Πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις και τις συμβουλές που έδωσε ο αθλητικός ψυχολόγος της Liverpool FC στους ποδοσφαιριστές του. https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-8140699/Liverpool-issue-mental-health-advice-players-urging-focus-coronavirus-avoidance.html?fbclid=IwAR2g41TUk0ywlFWESt05FG7y8y8xNMldlWXv3xaCBs0vM8UbFA–iYxoutU