Επτά προσωπικότητες του αθλητισμού της Θράκης που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα (+photos)

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Φυσικά είναι ένα θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα από την αρνητική αλλά και από τη θετική του πλευρά, αφού αυτά τα ζώα μπορεί να προκαλούν ενίοτε προβλήματα σε ανυποψίαστους πολίτες αλλά θέλουν και αυτά αγάπη και φροντίδα και μπορούν να γίνουν ζώα συντροφιάς.

Αρκεί φυσικά κάποιος να βρεθεί στον δρόμο τους και να τα υιοθετήσει. Στην Θράκη έχουμε πολλά τέτοια πρόσωπα και με την αφορμή αυτής της ημέρας, το ThrakiSportS παρουσιάζει ανθρώπους του αθλητισμού από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα που εκτός από τα σπορ αγαπάνε και τα ζώα και έχουν πραγματοποιήσει κάποια υιοθεσία.

Ενα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι o Βασίλης Στοάκης, προπονητής στις ακαδημίες μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής και παλιότερα στην πρώτη ομάδα την οποία και ανέβασε στην Γ’ Εθνική, νυν υπεύθυνος επικοινωνίας του Πανθρακικού αλλά και πέρυσι του ΤΑΑ της ΑΕ Κομοτηνής όταν αγωνιζόταν στην Volley League, γνωστός για την αγάπη του για τα αδέσποτα και γενικότερα για τα ζώα αφού τροφοδοτεί τους φίλους με φωτογραφίες και αναρτήσεις. Ο Στοάκης έδωσε ένα ωραίο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων από το προσωπικό του προφίλ – ενώ φρόντισε να μην ξεχάσουν την ημέρα και οι ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται.

«Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων Ζώων η σημερινή και η αξία αυτών των πλασμάτων επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ειδικά αυτές τις ημέρες που με κρατάνε συντροφιά όλη ημερα… Γιατί η επαφή μαζί τους εδώ και 3.5 χρονιά με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο, όπως και με όλα τα σκυλιά που δεν έχουν σπίτι αλλά προσπαθούμε να τα παρέχουμε ότι χρειάζεται για να επιβιώσουν… Έτσι λοιπόν 2 πρώην αδέσποτα πλέον μου παίρνουν το μέρος στον καναπέ αλλά δεν τα αλλάζω με τίποτα!», σχολίασε ο Στοάκης (κεντρική φωτο) στο facebook.

Πέραν του Βασίλη Στοάκη υπάρχουν ακόμα πολλά πρόσωπα του αθλητισμού της Θράκης που όχι απλά τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τα αδέσποτα αλλά έχουν προβεί και σε πράξεις υιοθεσίας. Φυσικά η υιοθεσία και γενικότερα η φιλοξενία ενός ζώου είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, αλλά χρειάζεται απόλυτη υπευθυνότητα, γιατί δεν διαφέρει σε τίποτα από το να συγκατοικείς με έναν άνθρωπο ενώ δυστυχώς από παρελθοντικές ανευθυνότητες συνανθρώπων μας προέκυψε και το φαινόμενο των πολλών αδέσποτων σε κεντρικούς δρόμους πόλεων της Θράκης που το μόνο σίγουρο είναι πως δεν επέλεξαν τα ίδια να είναι τον δρόμο.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου του αθλητισμού της περιοχής που υιοθέτησε έναν σκύλο που τον είχε ακολουθήσει όταν είχε βγει για να τρέξει είναι ο Νεοκλής Λεμονίδης. Ο νυν προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή και διδάσκων στα ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα αδέσποτα και μάλιστα δεν πάνε πολλές μέρες που είχε ανεβάσει φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook από το πως περνά τον ελεύθερο του χρόνο στην καραντίνα μαζί με τον σκύλο του, αθλούμενοι μαζί στην χιονισμένη τότε Νυμφαία.

Ιδιαίτερη αγάπη για τα σκυλιά και φροντίδα για τα αδέσποτα έχει ο αρχηγός του ΓΑΣ Κομοτηνή και προπονητής του Ηρόδικου Κίμωνας Λεχούδης, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον αυτό το κρίσιμο ζήτημα και για λογαριασμό του Δήμου Κομοτηνής έχοντας πλέον και καθήκοντα αντιδημάρχου. Αδέσποτα έχουν ακόμα υιοθετήσει ο Γιάννης Μανδαλάκης αλλά και ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος της Ασπίδας Ξάνθης, αλλά και ο Ορεστιαδίτης σέντερ του Λεύκιππου Ξάνθης Γιώργος Παλλάκης.

Επίσης, από τον χώρο του βόλεϊ είναι γνωστό ότι σε αυτήν την κλειστή ομάδα ανθρώπων του αθλητισμού της Θράκης που όχι απλά συμπαθούν αλλά έχουν υιοθετήσει αδέσποτα ανήκει ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Κώστας Δαλακούρας. Ωστόσο δεν είναι μόνον αυτοί. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις (που φυσικά με χαρά θα σπεύσουμε να συμπληρώσουμε σε πιθανές υποδείξεις των αναγνωστών που πάντα είναι οι καλύτεροι ρεπορτερ)…