Επέτειος: Πέντε χρόνια από τη θρακιώτικη νίκη – μαμούθ με 104 πόντους διαφορά στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τον ιστορικό θρίαμβο της ΑΕ Κομοτηνής επί του Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 135-31, δηλαδή με 104 πόντους διαφορά.

Ήταν 4 Απριλίου του 1995 όταν η ομάδα του Βασίλη Στοάκη επικρατούσε με αυτό το σκορ – μαμούθ εκείνης από τις Σέρρες, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στην Γ’ Εθνική.

43 πόντους είχε πετύχει ο Σταύρος Χονδρόπουλος με εννέα εύστοχα τρίποντα παρακαλώ, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν ακόμα σε εκείνο το παιχνίδι οι Σιμάκης, Κουτσοβασίλης, Μουράτ, Γκιρίτσης και Λεφής.

Η διαφορά ήταν εξαιρετικά σημαντική για τους κιτρινόμαυρους αφού λίγο νωρίτερα ο Αστέρας Καβάλας, ισόβαθμος της ΑΕ Κομοτηνής, επικρατούσε μέσα στις Φέρες της τοπικής Θύελλας με 37-84 και κατά συνέπεια οι Κομοτηναίοι χρειάζονταν τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά.

Μετά από τα αποτελέσματα εκείνης της αγωνιστικής, αμφότερες οι ομάδες είχαν από 16 βαθμούς σε εκείνη την διαδικασία αλλά η μεν ΑΕ Κομοτηνής είχε 713-533 και άρα +180 διαφορά στους πόντους ενώ ο Αστέρας Καβάλας 723-605 και +118.

Η ΑΕ Κομοτηνής που πήγαινε στην τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό και ήθελε αφενός νίκη δική της, αφετέρου να μην κερδίσει ο Αστέρας Καβάλας την Φιλία Ορεστιάδας με 63 πόντους παραπάνω διαφορά από ό,τι θα κέρδιζε η ΑΕ Κομοτηνής το δικό της εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.

Είναι γνωστο ότι η ΑΕ Κομοτηνής τα κατάφερε και τελικά πέτυχε μια εβδομάδα μετά την άνοδό της, γεγονός που θα θυμηθούμε ωστόσο στην συγκεκριμένη επέτειο. Ωστόσο το ThrakiSportS, με αφορμή την επέτειο πέντε ετών από εκείνο το ιστορικό παιχνίδι με την διαφορά των 104 πόντων, αποκαλύπτει σήμερα εκείνο το ιστορικό φύλλο αγώνα.

Παρακάτω θυμηθείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS από το ρεπορτάζ της επόμενης μέρας και τους ακριβείς πόντους των δύο ομάδων…