Έκανε… «φτερά» δωρεά του αγωγού TAP για τα γήπεδα όλων των ομάδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε πολύ σοβαρές και βαριές καταγγελίες για την πρώην δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη προέβη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Ηλίας Δαστερίδης με την ιστοσελίδα evros-news να υποστηρίζει ότι «κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσουν παρέμβαση Εισαγγελέα για να διερευνηθούν».

Μιλώντας την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή του Μaximum FM και στον Δημήτρη Κολιό, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου TAP έκανε ΔΩΡΕΑ στον δήμο Αλεξανδρούπολης 24 τόννους λίπασμα για τις ανάγκες του, αλλά από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι “εξαφανίστηκαν” οι 18 τόννοι. Μάλιστα τόνισε πως οι αρμόδιοι υπάλληλοι δήλωσαν άγνοια και αφού απηύθυνε γραπτά ερωτήματα στον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζιώγα, μετά από έναν μήνα του έστειλαν ένα χειρόγραφο με 21 ονόματα πολιτών, στους οποίους μοιράστηκαν οι 18 τόννοι λίπασμα με αποτέλεσμα τώρα ο Δήμος να είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει χρήματα για να αγοράσει ανάλογες ποσότητες για τα γήπεδα όλων των ομάδων της πόλης, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία.

Είπε συγκεκριμένα ο Δαστερίδης: «Είχαν δοθεί από τον ΤΑΠ τόννοι λίπασμα, ως προσφορά της εταιρείας στον δήμο Αλεξανδρούπολης, για τα γήπεδα ποδοσφαίρου όλων των ομάδων, αλλά και για τους χώρους πρασίνου που διαθέτει. Κατά τον έλεγχο που κάναμε στις αποθήκες του δήμου, οι 18 τόννοι λείπανε. Φώναξα την προϊσταμένη και της ζήτησα να μου πει που πήγαν αυτοί οι τόννοι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπήρχε κανένα παραστατικό που να δικαιολογεί που έχουν πάει αυτά τα κιλά, αυτοί οι τόννοι. Κανένα, μα κανένα παραστατικό. 

Κάναμε ως νέα δημοτική αρχή έγγραφο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, προσωπικά στον κύριο Λαμπάκη και στον κύριο Ζιώγα, να μας απαντήσουν που πήγανε αυτοί οι τόννοι; Ήρθε μια απάντηση όπου ο κύριος Λαμπάκης μας είπε, έχετε το θράσος να ρωτάτε που πήγαν τα λιπάσματα; Μα τον προηγούμενο δήμαρχο και αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα ρωτήσουμε, όταν ο αρμόδιος υπάλληλος λέει πως δεν γνωρίζει και δεν υπάρχει κανένα παραστατικό. Μετά από έναν μήνα ήρθε ένα πρόχειρο χαρτί, το οποίο έχει μέσα 21 άτομα και αναφέρει: Διάθεση λιπασμάτων ΤΑΠ. Ένα χειρόγραφο, το οποίο έχει διάφορα άτομα ότι διατέθηκαν αυτά τα λιπάσματα.

Θα δούμε πλέον ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Σε αυτούς τους πολίτες, δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο, τους δόθηκαν τα λιπάσματα που παραχώρησε ο ΤΑΠ στον δήμο για τις ανάγκες πρασίνου.  Με 18 τόνους ο δήμος Αλεξανδρούπολης μπορούσε να καλύψει όλα τα γήπεδα και όλα τα πάρκα που έχουν ανάγκες λίπανσης. Τώρα πρέπει να προβούμε σε ενίσχυση κωδικού, να βρεθούν χρήματα για να πληρώσουμε και να αγοράσουμε λιπάσματα για αυτές τις ανάγκες. Ενώ υπήρχε δωρεά απ’ την συγκεκριμένη εταιρεία για τον Δήμο. Αυτά έκαναν οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί που λέει ο κύριος Λαμπάκης. Εμείς ήρθαμε ως άπειροι αυτοδιοικητικοί και βάλαμε μια τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει οι πολίτες να τα γνωρίζουν».