Το ιστορικό στοίχημα Κελεσίδη – Μπιτζίδη στην Ορεστιάδα που δεν κέρδισε κανείς αλλά… έγινε βιβλίο

Ήταν  2 Απριλίου του 1972 όταν ο ουραγός Ορέστης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Εθνικής (Γ’ Όμιλος) αντιμετώπιζε στο γήπεδο της Ορεστιάδας τον πρωτοπόρο και στη συνέχεια πρωταθλητή Πανσερραϊκό.

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε όπως ήταν φυσιολογικό με σκορ 2–0 με τα γκολ να πετυχαίνουν οι Σεΐζης στο 49′ και ο Μπιτζίδης στο 60′. Το χαρακτηριστικό γεγονός του αγώνα, που έμεινε στην ιστορία και έγινε αντικείμενο καταγραφής σε βιβλίο, είναι ότι στον αγώνα εκείνο είχε πέσει ένα πρωτότυπο στοίχημα ανάμεσα στον τότε τερματοφύλακα της Καλαμαριάς Παναγιώτη Κελεσίδη και τον σέντερ φορ Γιώργο Μπιτζίδη.

Ο μεν πρώτος είχε βάλει στοίχημα ότι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν θα ακουμπήσει τη μπάλα με τα χέρια, ο δε δεύτερος ότι θα σκοράρει, προφανώς αμφότεροι υποτιμώντας την ομάδα της Ορεστιάδας, αφού ήταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τελικά, συνέβησαν και… τα δύο. Οπότε κανείς δεν κέρδισε το στοίχημα.

Το στοίχημα αυτό αναφέρεται και στη βιογραφία του Παναγιώτη Κελεσίδη, «Το λιοντάρι του Θρύλου», όπου μάλιστα γίνεται γνωστό ότι κάποια στιγμή που χρειάστηκε να επέμβει, αναγκάστηκε να διώξει την μπάλα με… ανάποδο ψαλίδι ώστε να μην πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα, όπως τις κατέγραψε ο ιστορικός του Ορέστη Νίκος Κούκλατζης:

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Πατσαλίδης, Βαγγελούδης, Κανακίδης, Καζαντζής, Χαρακοπίδης, Φωτιάδης, Μετζιδιές, Μπάστας, Καραμανλής, Κετσετσίδης (55′ Παπαδόπουλος), Τζιρατούδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Τσιρίκας, Στεφανίδης, Στοϊμένος, Ζαρζόπουλος, Μπιτζίδης, Σοφιάς, Αποστολίδης, Ηλιάδης, Σεΐζης.