Super League: Παράταση στην αναστολή αποφάσισε η τηλεδιάσκεψη! Κάθετα αντίθετη σε οριστική διακοπή η ΠΑΕ Ξάνθη

Περίπου δύο ώρες κράτησε η τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της Super League και κατέληξε στην ομόφωνη απόφαση να παραταθεί για δύο εβδομάδες τουλάχιστον η αναστολή του πρωταθλήματος, ως τις 24 Απριλίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το νωρίτερο που θα ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ είναι την Κυριακή του Θωμά, το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα. Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για έναν πολύ απλό λόγο.

Ανάμεσα στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι το λουκέτο σε όλα τα ξενοδοχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Είναι προφανές ότι αν δεν ανοίξουν και αυτά για να μπορούν να φιλοξενήσουν παίκτες και ομάδες, δεν θα μπορέσουν να γίνουν και αγώνες.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι Αρης, Παναιτωλικός και πανιώνιος πρότειναν να διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά όπως έγινε στο Βέλγιο. Από τον Αρη διευκρίνισαν ότι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα συμβόλαια, από τον Παναιτωλικό διευκρίνισαν ότι δεν συμφέρει κανέναν να γίνονται αγώνες τον Ιούλιο και από τον Πανιώνιο ο πρόεδρός του και γιατρός Χρήστος Δάρρας είπε ότι κορύφωση στην Ελλάδα αναμένεται αργότερα τον Απρίλιο, άρα μπάλα δεν μπορεί να παιχτεί πριν το τέλος Μαΐου.

Η πλευρά της Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Άρη Πιαλόγλου. Ο τελευταίος τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος και κατά οποιασδήποτε σκέψης διακοπής. Τόσο ξεκάθαρη θέση υπέρ συνέχισης πήρε επίσης μόνον ο Αλέξης Κούγιας της ΑΕΛ, ο οποίος δεν επέμεινε στην πρόταση για αναδιάρθρωση με 16 ομάδες, αν και την έφερε στη συζήτηση ο Παναιτωλικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δια του Μαρινάκη τοποθετήθηκε υπέρ της αναστολής αλλά όχι της διακοπής, ενώ διευκρίνισε σε όλου τους τόνους ότι σε περίπτωση διακοπής δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε… παύλα.

Στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής δεν διαφώνησε και ο ΠΑΟΚ, νομικός εκπρόσωπος του οποίου ωστόσο στο παρελθόν είχε πει ότι αν συμβεί αυτό, θα πρέπει να μπει παύλα. Εν τέλει, όλοι συμφώνησαν να μεταφέρουν την όποια οριστική απόφαση για το μέλλον.

Μέχρι τότε θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας (με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ατρόμητου), η οποία θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας θα επανεξεταστεί η κατάσταση ώστε να υπάρξει οριστική απόφαση.