Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχολιάζει από την καραντίνα της Λευκωσίας την πρόοδο του Βλαχοδήμου

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη επικοινώνησε η πορτογαλική A Bola, προκειμένου να σχολιάσει την παρουσία και εξέλιξη του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα, μιας και ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό, τότε, τερματοφύλακα στο «τριφύλλι».

Ο νυν προπονητής του ΑΠΟΕΛ μίλησε με τους Πορτογάλους από το σπίτι του στην Λευκωσία, όπου βρίσκεται σε κατοίκον καραντίνα για τον αδερφό του πρώην επιθετικού της Ξάνθης.

«Αναπτύξαμε πολύ καλή σχέση στον Παναθηναϊκό. Επειδή οποιοσδήποτε προπονητής δίνει μια ευκαιρία σε έναν παίκτη, ανεξάρτητα από τη θέση του, κάθε μέρα προσπαθεί να τον κάνει καλύτερο και τον ενθαρρύνει να μάθει, να έχει καλή σχέση με τους συμπαίκτες και ποιότητα. Αυτό συνέβη. Έχει ποιότητα και άρπαξε την ευκαιρία», σχολίασε για το «στοίχημα Βλαχοδήμος» τη σεζόν 2016/17, ενώ χαρακτήρισε σπουδαίο παιδί τον Έλληνα γκολκίπερ.

«Είναι σπουδαίο παιδί, που δουλεύει σκληρά και του αξίζουν όλα όσα το συμβαίνουν. Η μεταγραφή του στην Μπενφίκα βοήθησε πολύ, οικονομικά τον Παναθηναϊκό και ήταν μια δύσκολη απόφαση για την ομάδα, αλλά μία εύκολη και καλή για τον παίκτη», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η A Βola, ο Ουζουνίδης βλέπει, πλέον, έναν διαφορετικό τερματοφύλακα, με περισσότερη ικανότητα να παίζει σε μια ομάδα με τα χαρακτηριστικά της Μπενφίκα.

«Είναι φυσιολογικό να νιώθεις πιο άνετα να παίζεις με πιο προηγμένη άμυνα. Αυτή η εμπιστοσύνη έρχεται με τα παιχνίδια. Παίζει επίσης καλά με τα πόδια του. Πιστεύει στον εαυτό του περισσότερο. Είναι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά πιστεύω ότι είναι έτοιμος να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα του, σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν επηρέασαν αρνητικά τον Βλαχοδήμο οι διαπραγματεύσεις της Μπενφίκα για να υπογράψουν τον Ματία Περίν από τη Γιουβέντους, το περασμένο καλοκαίρι.

«Δεν είναι πρόβλημα γι ‘αυτόν. Έχει καλό χαρακτήρα και ενδιαφέρεται μόνο για τη βελτίωση. Πρόκειται για καταστάσεις που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ποιος ξέρει αν θα είχε φτάσει στο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται εάν δεν είχε πάει στη Μπενφίκα. Ο Βλαχοδήμος αξίζει όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν. Έχει επιτύχει αυτό που έχει με πολλές προσπάθειες», κατέληξε.