Μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση της Λίγκας που κρίνει τη συνέχεια του πρωταθλήματος

Για τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης προσδιορίστηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League για το μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς και για διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, στη συζήτηση είναι αρκετά πιθανό να οριστεί ημερομηνία επανέναρξης, η οποία ωστόσο δεν είναι δεσμευτική, διότι εξαρτάται από την απόφαση των αρμόδιων αρχών της χώρας, καθώς η κατάσταση με την πανδημία είναι ρευστή.

Η πρόταση που αναμένεται να τεθεί στο «τραπέζι» για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος δε πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει αποδεκτή, καθώς η ΟΥΕΦΑ σε απόφαση της την Τετάρτη παρέτεινε την αγωνιστική περίοδο μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αδειάζοντας μέχρι τότε το καλεντάρι της, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές επιπτώσεις που θα συμβούν σε αντίθετη περίπτωση.

Επίσης ούτε η πρόταση αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος σε 16 ή και σε 18 ομάδες από την επόμενη αγωνιστική περίοδο φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.

Όσον αφορά ενδεχόμενη πιθανή ημερομηνία για την επανέναρξη των αγώνων κατάταξης της Super League, αυτή δε προβλέπεται πριν τα τέλη Μαΐου (30/5-31/5), καθώς είναι δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα γίνουν προπονήσεις μέχρι το τέλος του Απριλίου (μέχρι στιγμής υπάρχει απόφαση μέχρι τις 11/4 και θα δοθεί νέα παράταση), ενώ οι ομάδες θέλουν μία περίοδο μίνι προετοιμασίας περίπου 20 ημερών, όπως τονίζουν και οι γυμναστές των ομάδων.

Τέλος, θα συζητηθούν και διάφορα ζητήματα που προέκυψαν εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, όπως το ζήτημα με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, για τα οποία αναμένεται να τεθεί πρόταση μείωσης

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

«Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 02.04.2020 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Παράταση αναστολής των πρωταθλημάτων Super League και συναφή ζητήματα.

2. Διάφορα.»