Πρωταπριλιάτικη φάρσα της ΕΣΠΕΘΡ για αλλαγές κανονισμών λόγω COVID19

Σε μια ευφάνταστη φάρσα προχώρησε η ΕΣΠΕΘΡ, λόγω της Πρωταπριλιάς αλλά και λόγω της κρίσης που περνάει ο κόσμος εν μέσω COVID19, καθώς ανακοίνωσε ότι η FIVB είναι έτοιμη να αλλάξει τους κανονισμούς των αναμετρήσεων έτσι ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες και τα πρωταθλήματα.

Διαβάστε την σχετική Πρωταπριλιάτικη ανακοίνωση της ΕΣΠΕΘΡ:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σύμφωνα με αποκλειστική πληροφόρηση που είχε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Θανάσης Κάππας, η FIVB, σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), έχει πρόθεση να τροποποιηθούν άμεσα οι κανονισμοί του volleyball, κατά τρόπο ώστε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που έχει επιβάλει ο covid-19 και να επανέλθουν οι αθλητές-τριες το συντομότερο δυνατό στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις!

1) Οι αθλητές-τριες θα αγωνίζονται με μάσκα, γυαλιά και γάντια για τα οποία έχουν προδιαγραφεί συγκεκριμένα πρότυπα CE, ΙSO 9001, 12009 και 346782) Οι μπάλες του αγώνα θα φέρουν πιστοποιητικό “υγείας” από επίσημο φορέα, θα απολυμαίνονται επιπλέον από τον διαιτητή πριν των αγώνα και κατά την διάρκεια των ταιμ ουτ.

3) Η επαφή με αθλητή-τρια της ίδιας ομάδας θα τιμωρείται με κίτρινη, ενώ με αθλητή-τρια της άλλης ομάδας θα τιμωρείται με κόκκινη.

4) Θα απαγορεύεται το διπλό και το τριπλό μπλοκ.

5) Κατά την αλλαγή ο/η αθλητής-τρια που βγαίνει θα περνάει κατευθείαν έξω από το γήπεδο και αυτός-ή που θα μπαίνει δεν θα φέρει ταμπελάκι, αλλά θα δείχνει με χειροσήμανση τον αριθμό του/της αθλητή-τριας που βγαίνει.

6) Ο πάγκος θα έχει 3 καρέκλες (ανά 1.5μ), μία για τον προπονητή, μία για τον έφορο και μία για αθλητή-τρια, ενώ οι υπόλοιποι-ες αθλητές-τριες θα είναι όρθιοι-ες δίπλα στον πάγκο και σε απόσταση μεταξύ τους 1 μ.

7) Ο χαιρετισμός των ομάδων θα γίνεται με την κάθε αθλητή-τρια να δείχνει με την παλάμη της το θυρεό της ομάδας του-της στη φανέλα ή τη θέση της καρδιάς.

8) Θα απαγορεύονται οι κάθε είδους κοινοί πανηγυρισμοί εντός του γηπέδου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Για κάθε νεότερο από το αγαπημένο μας άθλημα στο μέτωπο της μάχης κατά του covid-19, θα σας ενημερώνουμε εγκαίρως!Κ Α Λ Ο Μ Η Ν Α ! ! !