«Μένουμε σπίτι» με… ρεκόρ επισκεψιμότητας τον Μάρτιο για το ThrakiSportS

Συνηθίζουμε να μην ευλογούμε τα γένια μας, να μην κάνουμε πομπώδεις τίτλους για τις όποιες αποκλειστικότητες, να μην πανηγυρίζουμε. Ούτε και τώρα θα το κάνουμε, καθώς άλλωστε δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο με την περίοδο που ζούμε.

Ωστόσο οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, το φίλαθλο αναγνωστικό κοινό της Θράκης που από την πρώτη στιγμή που εκπέμψαμε και προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό ενημέρωσης που υπήρχε, αγκαλιάσατε την προσπάθεια και την εκτοξεύσατε. Με αποτέλεσμα τον τελευταίο ένα μήνα να σημειώσουμε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας, με πάνω από 600.000 επισκέψεις στην σελίδα μας (631.018 για την ακρίβεια από 1η μέχρι την 31η Μαρτίου σύμφωνα με την μέτρηση του Google Analytics, με το προηγούμενο να έχει σημειωθεί τον Μάιο του 2015).

Πρόκειται για εντυπωσιακή επίδοση, διπλάσια σχεδόν του ενεργού πληθυσμού της Θράκης μας, η οποία αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ύλη του ThrakiSportS περιορίζεται αποκλειστικά σε τοπικά και αθλητικά δρώμενα. Δεν θα διαβάσετε εδώ τι έγινε στην υπόλοιπη Ελλάδα, τον υπόλοιπο κόσμο, αν δεν υπάρχει θρακιώτικη πτυχή. Και δεν θα διαβάσετε μη αθλητικά θέματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με περιορισμένες καθημερινά προσεκτικά επιλεγμένες αναδημοσιεύσεις άρθρων που κρίνουμε σημαντικό να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, οι οποίες όμως είναι λίγες αναλογικά με την υπόλοιπη θεματολογία μας ώστε να μην αλλοιωθεί ο αθλητικός χαρακτήρας αυτής της ιστοσελίδας.

Βεβαίως δεν τρέφουμε αυταπάτες. Το υψηλό αυτό νούμερο, αυτό το ρεκόρ επισκεψιμότητας, οφείλεται σε τρεις λόγους. Ο ένας είναι η παγκόσμια παρατηρούμενη αύξηση επισκέψεων στο ίντερνετ, καθώς το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη μένει πλέον σπίτι και μοιραία έχει αυξήσει την πλοήγησή του στο διαδίκτυο, κάτι που προφανώς ισχύει και στην Θράκη. Ο δεύτερος είναι τα σημαντικά γεγονότα που είχαμε αυτόν τον μήνα σε τοπικό επιπεδο, από τις άκρως σημαντικές εξελίξεις που είχαμε στην υπόθεση Ξάνθης και ΠΑΟΚ μέχρι φυσικά τα ακόμα πιο σοβαρά γεγονότα με τον κορονοϊό στις αρχές του μήνα και τον κορονοϊό σε όλον τον υπόλοιπο. Ο τρίτος όμως είναι και η προσαρμογή της ύλης του ThrakiSportS, που χωρίς να αλλοιώσει τον τοπικό και αθλητικό χαρακτήρα του, αναζήτησε τρόπους να προσεγγίσει και να παρουσιάσει τα θέματα της τρέχουσας μη αθλητικής επικαιρότητας μέσα και από αθλητικές πτυχές και μαρτυρίες. Η ανάλυση των θεμάτων που οι περισσότεροι διαβάσατε αυτόν τον μήνα αποδεικνύει του λόγου το αληθές (θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση με τις κορυφαίες αναρτήσεις, όπως κάθε μήνα).

Η πιο σημαντική ωστόσο επιτυχία για το ThrakiSportS, όλα αυτά τα χρόνια, δεν ειναι τα κλικς. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου ως το μέσο καθορίζει την ατζέντα των αθλητικών εξελίξεων στην περιοχή της Θράκης. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ της χώρας, όταν κάτι σημαντικό συμβαίνει στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι πριν το ThrakiSportS ελάχιστες ήταν οι αναφορές στα σπορ στα θρακιώτικα, έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Το ThrakiSportS τα κατάφερε να αλλάξουν αυτές τις συνήθειες και κατέστησε σαφές ότι ο αθλητισμός «πουλάει» και οφείλει να υπάρχει στην ύλη τους. Και ό,τι όποιος ψάχνει, μπορεί να βρίσκει 30 κατά μέσο όρο αθλητικές και τοπικές ειδήσεις την ημέρα, όχι 30 τον… μήνα, όπως κάποιοι συνήθιζαν μέχρι τότε.

Άλλωστε τα σπορ αποτελούν βασική έκφανση και έκφραση της κάθε κοινωνίας. Και φυσικά τα σπορ δεν είναι εκτός κοινωνίας. Για αυτό και επηρεάζονται από τις εξελίξεις, όπως αυτές του τελευταίου μήνα με τις δραματικές εξελίξεις για την Θράκη μας, την Ελλάδα μας, όλον τον κόσμο. Με τα επεισόδια στα σύνορα του Έβρου, αλλά κυρίως με τον Covid-19. Κάπως έτσι, σε μια περίοδο που η αθλητική δράση έχει σταματήσει, το ThrakiSportS σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας καθώς χωρίς να αλλοιώσει την αθλητική αλλά και τοπική φυσιογνωμία του, προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες και συνεχίζει να καλύπτει έγκυρα και έγκαιρα όσα συμβαίνουν.

Όλες οι ειδήσεις έχουν θέση στο ThrakiSportS, αρκεί φυσικά να έχουν κάποια σχέση και με την περιοχή μας. Το εύκολο θα ήταν να κάνουμε αναπαραγωγή αθλητικών ειδήσεων για το τι κάνει ο Μέσι, ο Ρονάλντο, ο Αντετοκούνμπο και οι άλλοι παγκόσμιοι αστέρες την περίοδο του κορονοϊού. Οι ξένες ομάδες και τα ξένα πρωταθλήματα. Και οι ελληνικές, από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο. Υπάρχουν ωστόσο πολλές άλλες ιστοσελίδες από τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα αυτά. Θα το κάνουν καλύτερα, ταχύτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια. Εμείς μένουμε σταθεροί. Ανακαλύπτουμε και αναδεικνύουμε τοπικές αθλητικές πτυχές της εν εξελίξει κρίσης. Ξέρουμε ότι τα κλικ είναι κάτι πρόσκαιρο, έρχονται και παρέρχονται, αλλά αυτό που μένει είναι η καθημερινή συνήθεια, η παρέα που τόσα χρόνια έχουμε δημιουργήσει.

Αυτήν την παρέα θα την κρατήσουμε και τις δύσκολες μέρες που περνάμε και τις ακόμα πιο δύσκολες, που έρχονται μπροστά μας. Εμείς είμαστε εδώ, να καταγράφουμε – και εσείς να μας διαβάζετε, να μας υποδεικνύεται, να μας κριτικάρετε, να μας διορθώνετε (γιατί είναι προφανές ότι σε αυτήν την γιγάντια προσπάθεια θα γίνουν και λάθη).

Αυτή είναι η αμφίδρομη σχέση μας, που δημιουργήθηκε τέτοιες μέρες επτά χρόνια πριν, συνεχίζεται και θα συνεχίσει να συνεχίζεται. Αρκεί φυσικά όλοι μας να έχουμε την υγεια μας. Για αυτό σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και προσθέτουμε και την δική μας έκκληση: ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. Ολοι μαζί, θα το ξεπεράσουμε…