Στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Βόρειο Έβρο

Συναγερμός σήμανε εχθές Δευτέρα 30/3 στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας ηλικιωμένος που νοσηλεύεται με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας και είναι από χωριό του δήμου Διδυμοτείχου.

Ο ηλικιωμένος που είναι άνω των 80 ετών και αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, αφού ως τώρα όλα τα κρούσματα ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. νοσηλεύεται απομονωμένος στην Παθολογική κλινική μαζί με την επίσης ηλικιωμένη σύζυγο του, η οποία αντιμετωπίζει επίσης χρόνια προβλήματα υγείας. Η απάντηση για το τεστ που υποβλήθηκε η ίδια δεν έφτασε σήμερα, αφού υπάρχουν 7 συνολικά δείγματα που έχουν σταλεί στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ήρθαν οι απαντήσεις μόνο για τα 3 άτομα. Δύο ήταν αρνητικά, ανάμεσα τους και ένα μικρό παιδί που είχε κάποια ύποπτα συμπτώματα και το ένα που ανήκει στον ηλικιωμένο βρέθηκε θετικό.

Φυσικά υπάρχει όπως πληροφορούμαστε ήδη μεγάλη κινητοποίηση, όχι μόνο για την μεταφορά του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης που είναι Νοσοκομείο Αναφοράς, αλλά και της συζύγου αφού υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να είναι και αυτή θετική, μια και είναι μαζί ακόμα και κατά τη νοσηλεία τους. Ήδη έγινε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών και συναντήσεων τους και απολύμανση, τόσο στο χωριό που μένουν όσο και στον χώρο όπου νοσηλεύονται.

Πηγή: https://www.evros-news.gr