«Βόμβα» από Nova που επηρεάζει και Ξάνθη: «Σε καμία περίπτωση SL 16 ομάδων αλλά μείωση σε 12»

Την πλήρη αντίθεσή της στα σενάρια που κυκλοφορούν περί αναδιάρθρωσης της Super League με αύξηση του αριθμού των ομάδων (από 14 σε 16) εμφανίζεται η Nova, που είναι κα η βασική χρηματοδότρια του πρωταθλήματος.

Αντίθετα σημειώνει πως τα νέα οικονομικά δεδομένα «μάλλον επιβάλλουν περαιτέρω μείωση των ομάδων σε 12». Το θέμα αφορα άμεσα και την Ξάνθη, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση στη βαθμολογία (περιμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ) η ομάδα της Θράκης είναι 3η από το τέλος, ενώ το συμβόλαιό της με την ΕΡΤ τελειώνει το καλοκαίρι και δεν διαφαίνεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο ανανέωσής του, άρα θα πρέπει και αυτή κατά πάσα πιθανότητα να χτυπήσει την πόρτα της Nova.

Στελέχη της Nova αναφέρουν τα εξής:

1. Τη στιγμή που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το τηλεοπτικό μέλλον αρκετών από τις 14 ΠΑΕ της Super League 1 και για τη νέα σεζόν, σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι τελείως άστοχες και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση οποιεσδήποτε προτάσεις, σκέψεις και σενάρια που αναφέρονται σε αύξηση των ομάδων σε 16.

2. Τα οικονομικά δεδομένα, που έχουν διαμορφωθεί στην Ελληνική ποδοσφαιρική αγορά τα τελευταία χρόνια μάλλον επιβάλλουν περαιτέρω μείωση των ομάδων σε 12 αντί για αύξηση τους σε 16, σύμφωνα και με τους ρεαλιστικούς οικονομικούς όρους της αγοράς στην Ελλάδα του 2020.

3. Κατά συνέπεια, μη γνωρίζοντας ακόμα τις συνέπειες του φονικού ιού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όσοι ασχολούνται με το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα έπρεπε να έχουν πρωταρχικό τους μέλημα την οικονομική επιβίωση του της Super League 1.

4. Πάγια επιδίωξη της Nova παραμένει το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να έχει αυξημένο αγωνιστικό και εμπορικό ενδιαφέρον, προκειμένου οι φίλαθλοι να ενδιαφέρονται να το παρακολουθούν και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο του ποδοσφαίρου να μπορούν να αντλούν εμπορικό όφελος από αυτό, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, χωρίς να χρειάζονται να απλώνουν το χέρι για βοήθεια στον εκάστοτε Υφυπουργό Αθλητισμού.