Πάνω από 300 άτομα ταυτόχρονα για «άθληση»! Έκαναν τον γύρο της Εκτενεπόλ παρά την… αναβολή των Ολυμπιακών

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι μεγαλύτερες ιστοσελίδες και τα κανάλια της χώρας ασχολούνται με την σημερινή εικόνα από τη Θεσσαλονίκη, όπου εκατοντάδες άτομα επέλεξαν να αθληθούν στη Νέα Παραλία, κάτω από τον Λευκό Πύργο, αντί να κάτσουν σπίτι.

Ανάλογη ωστόσο εικονα, που σαφέστατα προκαλεί προβληματισμό, είχαμε και στην Ξάνθη. Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση του αντιδημάρχου της πόλης Μανώλη Φανουράκη, πάνω από 300 άτομα επέλεξαν να αθληθούν την ίδια ώρα στην περιοχή της Εκτενεπόλη, δημιουργώντας μοιραία συγχρωτισμό, ενώ τέτοιες εικόνες δεν παρατηρούνταν καν τις φυσιολογικές προ καραντίνας μέρες.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΟΞ επέλεξε το απόγευμα να αναρτήσει και την συγκεκριμένη φωτογραφία από την περιοχή της Νεάπολης, όπου πηγαίνουν οι περισσότεροι ξανθιώτες για περπάτημα, αλλά και να επικρίνει την στάση τους σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο ότι αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες και άρα υπάρχει… χρόνος για προετοιμασία.

Η ανάρτηση Φανουράκη έχει ως εξής:

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή , η ατομική ευθύνη όλων μας, μπορεί να μετατραπεί στη καλύτερη λύση ή στο μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 ..

Ο τόπος μας η Ξάνθη, σε αναλογία με τον πληθυσμό του, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων αλλά και θανάτων στην Ελλάδα .

Καταλαβαίνω την δυσκολία που έχετε στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ , στην ανάγκη να περπατήσετε και να ξεφύγετε από όλες τις σκέψεις που καθημερινά κοντεύουν να σας τρελάνουν ..
Όμως εικόνες σήμερα , σαν και αυτή της φωτογραφίας, σίγουρα πρέπει να τις αποφύγουμε…

Το ότι έχουμε την δυνατότητα με ένα SMS να βγούμε για περπάτημα , δεν σημαίνει ότι πάνω από 300+ άτομα (μετρημένα) την ίδια ώρα, μπορούν κάνουν το γύρο της Εκτενέπολ..

Αυτός ο μήνας που έρχεται είναι ο πιο σημαντικός μήνας , για τις ζωές όλων μας…για όλους όσους αγαπάμε και θελουμε να προστατεύσουμε ..
Αποφύγετε τον συγχρωτισμό , τον συνωστισμό…
Σήμερα το κρούσμα ή ο θάνατος έχει χτυπήσει κάποιον που δεν γνωρίζετε , αύριο μπορεί να είναι κάποιος γνωστός ή φίλος , στο τέλος μπορεί να χτυπήσει και την δική μας οικογένεια …
Μετά θα είναι αργά …

Ας υποδεχτούμε με κάποια κιλά παραπάνω το καλοκαίρι , δεν θα είναι ενοχλητικό,αλλά θα έχουμε και δίπλα μας,τους δικούς μας ανθρώπους.
Έτσι κι αλλιώς η Ολυμπιάδα μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021…καιρό για προετοιμασία, έχετε πολύ…

Αλλά τώρα,
ΟΛΟΙ έχουμε ΕΥΘΥΝΗ…

Μένουμε Σπίτι..